Potrzebuje pomocy

Dyskusja na tematy gdzie indziej niepasujące.
Koondzio90
Nowy
Posty: 3
Rejestracja: 11 paź 2019, 19:37
Czym jeżdzę: 1.6 GDI

Potrzebuje pomocy

Postautor: Koondzio90 » 11 paź 2019, 19:41

Cześć. Jestem posiadaczem Sportage od kilku dni. I mam taki problem jak wchodzę w aplikacje od ustawień. Powie mi ktoś co to znaczy: Current for general purpose engine type. Taki komunikat mi się wyświetla i nic więcej tam się nie da zrobić

automaciek
Uzależniony
Posty: 288
Rejestracja: 02 maja 2019, 21:50
Czym jeżdzę: KIA Rio IV XL, w drodze Sportek 1.6 T-GDI 7DCT BL+

Re: Potrzebuje pomocy

Postautor: automaciek » 11 paź 2019, 20:36

Fajnie by było wiedzieć jakie Sportage i gdzie ten komunikat jest wyświetlany. Jak już wspominałem w tapatalku nie widać "stopki" użytkownika.
Być może to info o konieczności uruchomienia silnika, aby zapobiec rozładowaniu akumulatora, ale to takie zgadywanki. Mój KS IV komunikuje w języku ojczystym (moim oczywiście :) ).

Koondzio90
Nowy
Posty: 3
Rejestracja: 11 paź 2019, 19:37
Czym jeżdzę: 1.6 GDI

Re: Potrzebuje pomocy

Postautor: Koondzio90 » 12 paź 2019, 00:10

1.6 GDI 2011r. Wyświetlacz jest nieoryginalny https://m.dhgate.com/product/9-android- ... 17384.html . Jest na androidzie a ten komunikat wyświetla się w aplikacji car info.

automaciek
Uzależniony
Posty: 288
Rejestracja: 02 maja 2019, 21:50
Czym jeżdzę: KIA Rio IV XL, w drodze Sportek 1.6 T-GDI 7DCT BL+

Re: Potrzebuje pomocy

Postautor: automaciek » 12 paź 2019, 06:24

Car info raczej jak sama nazwa wskazuje z ustawieniami nie ma wiele wspolnego. Może oczekuje podłączenia jakiegoś interfejsu do komunikacji z autem. Strona produktu nie pozwala poznać jego możliwości i " ficzerów".

Awatar użytkownika
Owca007
Kia Masta
Posty: 3271
Rejestracja: 12 sie 2015, 07:35
Czym jeżdzę: Kia Sportage 2.0 CRDI XL + OWCA LIMITED EDITION :)
Lokalizacja: Jaźwina- dolnośląskie

Re: Potrzebuje pomocy

Postautor: Owca007 » 12 paź 2019, 23:18

To radio po podłączeniu trzeba ustawić na dany model typ inaczej wywala błąd i może nie do końca działać poprawnie. Wbijaj w ustawienia i szukaj bo nie pamietam gdzie to bylo model choose.
Kierowca bombOWCA fanatyk przeróbki i modernizacji motoryzacji :)


Wróć do „OGÓLNIE O SPORTAGE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika

Sitemap