W związku z tym, że po raz trzeci zostałem ojcem, oraz, że Sportage już kilka lat mamy, to powoli kwitnie myśl o wymianie samochodu. Raczej nie w tym roku. Tylko na razie, nie ma pomysłu, na co. Warunki:
- SUV/crossover lub podniesione kombi
- kabina z tyłu szersza niż w Sportage - tak, żeby było w miarę swobodnie dwóm osobom i fotelikowi. Mamy taki wielki https://www.bobowozki.com.pl/foteliki-s ... 9-18kg-467 , wpinany na pasy.
- wyciszenie na trasie nie gorsze niż w Sportage
- cena w okolicy nowego Sportage w podstawie
- roczniki od 2017 i nowsze (Sportek jest 2016), idealnie ze 3 lata młodszy, czyli 2019+
Z mojego rozeznania na internetach wychodzi Skoda Kodiaq oraz Kia Sorento / Hyundai Santa Fe. Jeszcze żadnego z nich na żywo nie oglądałem. Na coś jeszcze powinienem popatrzeć?
Ideał dla większej rodziny to Ford S-Max, no ale nie chcę. Raz, że już dwa u najbliższych sąsiadów stoją, poza tym, no jak patrzę na Sportage i S-Maxa, to zaczynam oglądać oferty boxów na bagażnik, a nie S-Maxów .
Samochód większy od Sportage
- Lionel2000
- Bywalec
- Czym jeżdzę: Kia Sportage IV 1,7 CRDI
Re: Samochód większy od Sportage
Moim skromnym zdaniem auta rodzinne (czyli typu minivan) zostały z premedytacją zamordowane w imię chwilowej mody.
Jeżeli w Twoim przypadku ma to być SUV to faktycznie Hyundai Santa Fe 2020> byłby dobrym wyborem.
Pytanie czy napęd AWD jest "must have" czy nie?
Jeżeli nie to otwiera się całkiem ciekawy wachlarz rozwiązań.
Najlepiej jest określić budżet bo wtedy wiadomo w jakim zakresie cenowym się poruszamy.
Jeżeli w Twoim przypadku ma to być SUV to faktycznie Hyundai Santa Fe 2020> byłby dobrym wyborem.
Pytanie czy napęd AWD jest "must have" czy nie?
Jeżeli nie to otwiera się całkiem ciekawy wachlarz rozwiązań.
Najlepiej jest określić budżet bo wtedy wiadomo w jakim zakresie cenowym się poruszamy.
To co mówisz niech będzie pełne treści. I niech nie wychodzi z twoich ust żadne słowo zawieszone w próżni i pozbawione znaczenia.
Św. Ambroży
Św. Ambroży
-
- Uzależniony
- Czym jeżdzę: Kia Sportage V 1.6 T-GDI L 2022
4x4 nie potrzebuję, bez różnicy czy diesel czy benzyna. Budżet załóżmy 120 000.
-
- Nowy
- Czym jeżdzę: Kia Sportage, Kia Optima
Hyundai Santa Fe 2020 to dobry wybór. Dobre silniki mało usterek miałam to autko ale ktoś na czerwonym świetle wjechał we mnie wybiło minie na skrzżowanie o dostałam w bok. Eh miały być miłe wspomnienia.
onet.pl
Autocinetum est vehiculum terrestre quod est motum per energiam ex combustione interna.
onet.pl
Autocinetum est vehiculum terrestre quod est motum per energiam ex combustione interna.
Mi zawsze podobało się Sorento ;D
Santa Fe podobno to bardzo dobry samochód. Ja testowałem KIA Niro tyle, że elektryk i hubryda jakoś za mną nie przemawia.
....................................................................................................................................https://piosenki-religijne.pl/
....................................................................................................................................https://piosenki-religijne.pl/
Dobrze, że dowiedziałeś się na czas , bo ja kilka tygodni po tym jak zamówiłem Sportage . Najstarsze już wyrasta z fotelika, więc mam nadzieję, że jednak nie będzie tak źle
-
- Uzależniony
- Czym jeżdzę: Kia Sportage V 1.6 T-GDI L 2022
Zostało się bez zmian, nic ciekawszego nie trafiłem, budżet też taki sobie (drogie teraz te samochody). Jeździmy w piątkę, ja z synkiem przedszkolakiem z przodu, z tyłu Żona, córka licealistka i już roczny synek. Morze, mazury, dajemy radę . Do bagażnika wchodzi wózek i dwie super wielkie walizki + kilka mniejszych. Wszystko, co nam się podoba jest mniejsze od Sportka, więc trzeba kilka lat poczekać, aż córka wyfrunie z domu, wtedy coś fajnego się kupi.