Kia Sportage V FL
- Tom16v
- Nasz Człowiek
- Czym jeżdzę: KS V 1.6 T- GDI 6AT FWD L HEV
Kia Sportage V FL
Jak w temacie ktoś wie kiedy pojawi się facelift wersji Europejskiej
- michal55yh
- MODERATOR
- Czym jeżdzę: 1.6 MHEV GT-Line
Re: Kia Sportage V FL
Na tą chwilę oficjalnych informacji jeszcze nie ma. Musimy uzbroić się w cierpliwość.
Kia Sportage V 1.6 MHEV DCT FWD GT-Line
Skradziona
Kia Stinger GT-Line 
EX Kia Optima 1.7 CRDI AT XL
EX Kia cee'd 1.4 CRDI M
EX KS III 1.7 CRDI M
Skradziona
Kia Stinger GT-Line 
EX Kia cee'd 1.4 CRDI M
EX KS III 1.7 CRDI M
Produkcja ma ruszyć w czerwcu 25 ponoć.
- Tom16v
- Nasz Człowiek
Witam
Dla zainteresowanych proszę wersja EU
https://der-autotester.de/kia-sportage/
A tu pierwszy film PL auto na żywo wersja gt line Piękna
https://youtu.be/SnVkA4T0Kyk?si=QZfE8XvrpAQ9HY5K
Dla zainteresowanych proszę wersja EU
https://der-autotester.de/kia-sportage/
A tu pierwszy film PL auto na żywo wersja gt line Piękna
https://youtu.be/SnVkA4T0Kyk?si=QZfE8XvrpAQ9HY5K
- michal55yh
- MODERATOR
Czy jest piękna? Nie powiedziałbym
Przód mi nie odpowiada w ogóle, wnętrze poprzez białe wstawki w tapicerce straciło urok. Sorento po FL bardzo wygląda pięknie a Sportek stracił swój urok.
Przód mi nie odpowiada w ogóle, wnętrze poprzez białe wstawki w tapicerce straciło urok. Sorento po FL bardzo wygląda pięknie a Sportek stracił swój urok.Kia Sportage V 1.6 MHEV DCT FWD GT-Line
Skradziona
Kia Stinger GT-Line 
EX Kia cee'd 1.4 CRDI M
EX KS III 1.7 CRDI M
Skradziona
Kia Stinger GT-Line 
EX Kia cee'd 1.4 CRDI M
EX KS III 1.7 CRDI M
- Tom16v
- Nasz Człowiek
Nie najgorzej wygląda czekam na cennik i na żywo trzeba zobaczyć. Jak przesadza z cenami to omoda 9 ![zlosnik2 [zlosnik2]](./images/smilies/zlosniki.gif)
![zlosnik2 [zlosnik2]](./images/smilies/zlosniki.gif)
- michal55yh
- MODERATOR
Dokładnie, na żywo może sprawiać inne wrażenie. Aktualnie jestem zawiedzony. In plus: HUD którego brakowało klientom (osobiście jestem przeciwnikiem, mając astygmatyzm w nocy strasznie męczy oczy, miałem w Stingerze i mam w obecnej Octavia, którą dużo jeżdżę), nowy system multimedialny i jego możliwości, więcej ambientów, nowy system dostępu bezkluczykowego. Tył wygląda bardzo ładnie. Niestety nie jestem przekonany do projektu przodu. Iluminacje (które inne marki mają od lat) nie poprawiają odbioru auta. Musiałbym przetestować ten model. Mam nadzieję, że KPL na najbliższym zlocie forum mojaceed udostępni ten model do jazd testowych.
Skradziona
Kia Stinger GT-Line 
EX Kia cee'd 1.4 CRDI M
EX KS III 1.7 CRDI M
Skradziona
Kia Stinger GT-Line 
EX Kia cee'd 1.4 CRDI M
EX KS III 1.7 CRDI M
- Tom16v
- Nasz Człowiek
Panie i panowie mamy to
Tanio nie jest ale to juz sami sprawdźcie
https://www.facebook.com/share/p/1AkFoAGioi/
Jeśli nie ma pod linkiem wejdź na Facebook i wyszukaj
kia landcar tam jest ich post cały cennik
Tanio nie jest ale to juz sami sprawdźcie
https://www.facebook.com/share/p/1AkFoAGioi/
Jeśli nie ma pod linkiem wejdź na Facebook i wyszukaj
kia landcar tam jest ich post cały cennik
- michal55yh
- MODERATOR
Jeśli ktoś nie ma FB zobaczyć cennik można TUTAJ. W mojej ocenie ceny trochę odjechały, zaczynają zbliżać się do klasy premium mimo depczącej po stopach konkurencji z dalekiego wschodu. Oczywiście Sportage FL zyskał trochę wyposażenia ale czy to usprawiedliwia ten przeskok cenowy? Co myślicie o tym?
Skradziona
Kia Stinger GT-Line 
EX Kia cee'd 1.4 CRDI M
EX KS III 1.7 CRDI M
Skradziona
Kia Stinger GT-Line 
EX Kia cee'd 1.4 CRDI M
EX KS III 1.7 CRDI M
- diselboy
- Kia Masta
- Czym jeżdzę: KIA Sportage III 1,7 CRDI "M", 7 rowerów
Dwieście koła za Hybrydę ??? to już wolę Jajco 7 Super Hybrid czy Omoda 9 Super Hybrid, inna jakosć ale i sporo niewiadomych . Podobnie było z KIA na początku jej wejścia.
1,7 CRDI "M' ka" Srebrna - wypatrzona: 25-03-2011, zamówiona: 01-04-2011, odebrana: 08-04-2011+ Ssangyong Korando D20T
"Śmigamy po okolicach Roztocza"
"Śmigamy po okolicach Roztocza"- Tom16v
- Nasz Człowiek
Poczekajcie teraz łapią jeleni na przedsprzedaży a na wiosnę będą się prosić byś chciał ja kupić.
Mocno się wkurzyłem jak usłyszałem że w naszej wersji jest brak podwójnych szyb z przodu na to liczyłem na to wyciszenie .Jak zawsze dziadostwo na Polskę o tapicerkach nie wspomnę w gt line tylko jedna dostępna a gdzie jasna a brązowa gdzie nowe kolory nadwozia zobaczcie 80% to smutne kolory czarny szary popielaty srebrny ehhh ja jestem rozczarowany o cenniku nie wspomnę bo to jakiś żart ale będą jeszcze płakać.
Mocno się wkurzyłem jak usłyszałem że w naszej wersji jest brak podwójnych szyb z przodu na to liczyłem na to wyciszenie .Jak zawsze dziadostwo na Polskę o tapicerkach nie wspomnę w gt line tylko jedna dostępna a gdzie jasna a brązowa gdzie nowe kolory nadwozia zobaczcie 80% to smutne kolory czarny szary popielaty srebrny ehhh ja jestem rozczarowany o cenniku nie wspomnę bo to jakiś żart ale będą jeszcze płakać.
- Thomaster
- Kia Masta
- Czym jeżdzę: 1.6T-GDI HEV GT-Line
Patrząc na to od tej strony, że do mojego GT-Line musiałem dobrać pakiety żeby mieć to co chciałem to cenowo chyba wychodzi podobnie. Nie zmienia to jednak faktu, że KIA musi się serio zabrać do roboty jeżeli chce utrzymać sensowną rolę w konkurencji z autami chińskiej produkcji.
Sportage HEV 1.6T-GDI GT-Line MY2025
Ceed 1.4T-GDI 7DCT L BL+ 2020
- Tom16v
- Nasz Człowiek
Dokładnie tak. Ja już sam zastanawiam się nad Byd lub omoda 9 tak wiem nie są te auta idealne ale patrząc na cenę.i wyposażenie to ja patrzę teraz raczej juz na wygodę.
- Thomaster
- Kia Masta
- Czym jeżdzę: 1.6T-GDI HEV GT-Line
Dzisiaj przy okazji przeglądu Ceeda małżonki zabrałem nowego Sportka na przejażdżkę. Niestety nie ma jeszcze dostępnej wersji HEV więc nie porównam do swojego. Nie miałem czasu poustawiać systemów, kont użytkownika itp więc nie potwierdziłem organoleptycznie bezprzewodowości AA, ale mogę podzielić się kilkoma spostrzeżeniami.
Punkt, którego obawiałem się najbardziej - kierownica. Na zdjęciach wyglądała słabo i jakoś nie wyobrażałem sobie jak może się to komuś podobać. W realu jednak sprawia dobre wrażenie i całkiem fajnie się nią operuje.

HUD - tego brakuje mi w moim aucie i całkiem dobrze to wygląda. Można ustawić jasność świecenia, pozycję wyświetlania HUD'a, a nawet wyregulować kąt padania na szybę (to chyba dla tych co jeżdzą z przekrzywioną głową
) Bardzo fajny dodatek.

Sam wygląd zegarów troche biedny, ale może gdzieś głębiej w ustawieniach można wybrac coś innego.
Panel środkowy bez piano black - nie wygląda źle, pewnie bym się przyzwyczaił. Podpięcie przewdowowe już tylko po USB-C.

Dodatkowo nie wiem czy to tylko moje wrażenie, ale wydaje mi się, że zaobserwowałem lepszą jakość obrazu z kamer 360. Zarówno tych z lusterek jak i przód/tył.
Punkt, którego obawiałem się najbardziej - kierownica. Na zdjęciach wyglądała słabo i jakoś nie wyobrażałem sobie jak może się to komuś podobać. W realu jednak sprawia dobre wrażenie i całkiem fajnie się nią operuje.

HUD - tego brakuje mi w moim aucie i całkiem dobrze to wygląda. Można ustawić jasność świecenia, pozycję wyświetlania HUD'a, a nawet wyregulować kąt padania na szybę (to chyba dla tych co jeżdzą z przekrzywioną głową

Sam wygląd zegarów troche biedny, ale może gdzieś głębiej w ustawieniach można wybrac coś innego.
Panel środkowy bez piano black - nie wygląda źle, pewnie bym się przyzwyczaił. Podpięcie przewdowowe już tylko po USB-C.

Dodatkowo nie wiem czy to tylko moje wrażenie, ale wydaje mi się, że zaobserwowałem lepszą jakość obrazu z kamer 360. Zarówno tych z lusterek jak i przód/tył.
Sportage HEV 1.6T-GDI GT-Line MY2025
- michal55yh
- MODERATOR
Thomaster pisze:HUD - tego brakuje mi w moim aucie
Ponad tydzień temu sprzedałem swojego roboczego osiołka, tj Octavia IV która była wyposażona w HUD. Jednym z pierwszych pytań klienta, który przyjechał kupić pojazd, było to, dotyczące możliwości wyłączenia tego dziadostwa
Z moją wadą wzroku jazda nocą bądź we mgle z HUD była męcząca.Thomaster pisze:wydaje mi się, że zaobserwowałem lepszą jakość obrazu z kamer 360
Czytałem opinie innych osób i te spostrzeżenie również pojawia się u nich dlatego sądzę, że coś w tym temacie zmienili.
O ile do wnętrza mógłbym przywyknąć to niestety wygląd przodu pojazdu nie przemawia do mnie.
Skradziona
Kia Stinger GT-Line 
EX Kia cee'd 1.4 CRDI M
EX KS III 1.7 CRDI M
Skradziona
Kia Stinger GT-Line 
EX Kia cee'd 1.4 CRDI M
EX KS III 1.7 CRDI M
Tył wygląda bardzo ładnie.
————————————————————————————
W sklepie skysmotor.co.uk można kupić przez Internet następujące produkty: zmotoryzowany stolik liniowy, ręczny stolik liniowy, sterowniki silników krokowych, przekładnie planetarne. Produkty te można w razie potrzeby zakupić przez Internet.
————————————————————————————
W sklepie skysmotor.co.uk można kupić przez Internet następujące produkty: zmotoryzowany stolik liniowy, ręczny stolik liniowy, sterowniki silników krokowych, przekładnie planetarne. Produkty te można w razie potrzeby zakupić przez Internet.
Wróć do „MODEL SPORTAGE V OD 2021 roku”