Witam wszystkich.
Parę dni temu, bez żadnego powodu, moja KIA utraciła dostęp do sieci.
- aplikacja KIA Connect oczywiście nie działa - nie może połączyć się z samochodem,
Komunikat - brak odpowiedzi z pojazdu. Sprawdź status pojazdu pod kątem funkcji zdalnego sterowania."
- przywrócenie rejestracji z KIA Connect w samochodzie jest niemozliwe bo wyskakuje komunikat: Brak dostępu do sieci....",
- reset multimediów nie przynosi żadnego efektu.
Może macie jakiś pomysł bo mi już ich brakuje.
Brak dostępu do sieci.
Re: Brak dostępu do sieci.
KrzyKam pisze:Parę dni temu, bez żadnego powodu, moja KIA utraciła dostęp do sieci.
Ja mam to samo od 6 czerwca.
Nie ukrywam, że trochę mnie ucieszył ten wątek, bo jak nie trudno się domyśleć, mam to samo, a jak widać nie jestem sam. I też od 6-go czerwca nie działa. Ciekawe ilu użytkowników dotknęła ta (krajowa? globalna?) awaria.
-
- Uzależniony
- Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE IV L 1.6GDI
U mnie to samo. Od 6.06 brak łączności z samochodem.
-
- Nowy
- Czym jeżdzę: Sportage 1,6 TGDI FWD Hybrid 230 KM Business Line
Dzisiaj zadzwonili do mnie z serwisu KIA, że to globalna awaria.
Po południu zresetowałem modem w samochodzie i widać, że awarię już usunęli.
Wszystko wróciło do normy.
Trochę szkoda, że taka informacja o awarii nie jest podana na stronie KIA. Wszystko byłoby jasne, a tak człowiek się spina.
Pozdrawiam wszystkich.
Po południu zresetowałem modem w samochodzie i widać, że awarię już usunęli.
Wszystko wróciło do normy.
Trochę szkoda, że taka informacja o awarii nie jest podana na stronie KIA. Wszystko byłoby jasne, a tak człowiek się spina.
Pozdrawiam wszystkich.
Jak zresetowales modem?Szpilka?
-
- Uzależniony
- Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE IV L 1.6GDI
Wszystko działa. Reset modemu pomógł. Szpilką na panelu przy lewym pokrętle. Wszystkie dane się zaktualizowały . Już myślałem że od 6.06 będzie pusto.
Mi też już działa, ale sam reset nie wystarczył. Trzeba było wejść w menu w Kia Connect i uruchomić "skonfiguruj ponownie". Dopiero wtedy zadziałało.