Subiektywna opinia o aucie
- gisio
- Nasz Człowiek
- Czym jeżdzę: Cadenza 3,5 V6 A/T 286 KM
Re: Subiektywna opinia o aucie
Piękna maszyna i praktycznie bezawaryjna -> oczywiście piszę o Bizonie ze zdjęć zdaje się, że to model Z058?.
„ … kiedy jestem trzeźwy i w dobrej formie krzywdzę ludzi … „
-
- Bywalec
- Czym jeżdzę: Kia Sportage V 1.6 MHEV 180KM 7DCT FWD Business Line
gisio pisze:... zdaje się, że to model Z058?.
Podobno Bizon Super Z056

Zamierzam ,a raczej zamierzałem kupić Sportage 1,6 T-GDI,a powód z którego zrezygnowałem to problemy z filtrem gpf,czy ten problem nadal występuje?
-
- Uzależniony
- Czym jeżdzę: KS V 1.6 T-GDI 150KM BL
Himek pisze:...czy ten problem nadal występuje?
Jeśli dużo jeździsz po mieście, to występuje, u mnie średnio co 500 km.. nic narazie KIA z tym nie robi..
- michal55yh
- MODERATOR
- Czym jeżdzę: 1.6 MHEV GT-Line
Pamiętam, jak w Stingerach był ten sam "problem". Przychodziła zima, pojawiała się kontrolka GPF. Z nadejściem wiosny, wyższe temperatury oraz wyższe prędkości przelotowe, zapominało się o GPF.
Jeżdżę na co dzień MAN TGM 18.320. Sytuacja jest identyczna, tj zimą DPF wypala mi się kilkukrotnie częściej aniżeli latem. Autoryzowany niemiecki serwis, gdy ma dopalić DPF, odstawia auto na parking, blokuje mu obroty na 2,5tys (zakres do max 3tys obr) i czeka aż się wypali.
Jeżdżę na co dzień MAN TGM 18.320. Sytuacja jest identyczna, tj zimą DPF wypala mi się kilkukrotnie częściej aniżeli latem. Autoryzowany niemiecki serwis, gdy ma dopalić DPF, odstawia auto na parking, blokuje mu obroty na 2,5tys (zakres do max 3tys obr) i czeka aż się wypali.
Kia Sportage 1.6 MHEV DCT FWD GT-Line
Skradziona
Kia Stinger GT-Line 
EX Kia Optima 1.7 CRDI AT XL
EX Kia cee'd 1.4 CRDI M
EX KS 1.7 CRDI M
Skradziona

EX Kia Optima 1.7 CRDI AT XL
EX Kia cee'd 1.4 CRDI M
EX KS 1.7 CRDI M
Wróć do „MODEL SPORTAGE V OD 2021 roku”