wskaźnik paliwa

Wszystko o elektryce i elektronice w KIA Sportage.
marjut2
Nowy
Posty: 3
Rejestracja: 13 paź 2012, 19:26
Czym jeżdzę: 2.0 16w
Gadu Gadu: 5392160

wskaźnik paliwa

Postautor: marjut2 » 13 paź 2012, 19:53

Gdy przekręcam kluczyk pojawia się lampka rezerwy paliwa, Jak już odpalę gaśnie lampka ale wskaźnik nie pokazuje mi ile jest paliwa. Co może być powodem takiego zachowania?

Awatar użytkownika
kasia_mm
MODERATOR
Posty: 1564
Rejestracja: 11 lut 2011, 08:46
Czym jeżdzę: KS 2.0 Gdi 2015r. L + Navi
Lokalizacja: Warszawa

Re: wskaznik paliwa

Postautor: kasia_mm » 13 paź 2012, 20:01

w Citroenie tak miałam i było to efektem zaśniedziałego i zepsutego pływaka w baku....

marjut2
Nowy
Posty: 3
Rejestracja: 13 paź 2012, 19:26
Czym jeżdzę: 2.0 16w
Gadu Gadu: 5392160

Re: wskaznik paliwa

Postautor: marjut2 » 15 paź 2012, 22:22

dzięki, sprawdzę

alexandrus
Nowy
Posty: 5
Rejestracja: 14 maja 2013, 16:00
Czym jeżdzę: Sportage I 2.0. V16 DOHC

Re: wskaznik paliwa

Postautor: alexandrus » 14 maja 2013, 16:21

Podłączę się do tematu.
Mam problem z kontrolką rezerwy paliwa (wogóle się nie zapala) sprawdzałem żarówkę która jest ok , wskaźnik poziomu i pompa paliwowa działa. Czy pływak w baku ma jakieś styki włączające kontrolkę rezerwy czy dana kontrolka ma swój odzielny sensor w baku? Btw sorry za to że dopiero teraz poruszam temat ale jestem tu nowy :)

Benek
Nowy
Posty: 1
Rejestracja: 14 gru 2014, 18:50
Czym jeżdzę: Kia Sportage 2,0L

Re: wskaznik paliwa

Postautor: Benek » 14 gru 2014, 19:45

Witam.
Mam podobny problem z kontrolką rezerwy, nie zapala się.
Jestem tu nowy ale z tego co widzę to chyba to forum jest martwe bo strasznie odległe czasowo tematy i mało co jest odpowiedzi na pytania.

Awatar użytkownika
Kwarcu
Nasz Człowiek
Posty: 747
Rejestracja: 11 sie 2010, 14:23
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE FL 1.6 GDI LIMITOWANA XL
Lokalizacja: GOTENHAFEN :)

Re: wskaznik paliwa

Postautor: Kwarcu » 14 gru 2014, 19:56

Bo może samych użytkowników Sportage I jest tutaj mało? [zlosnikok] A jak już są to tylko poszukujący informacji a osób, które miałyby jej udzielić po prostu nie ma.

DIMON
Nowy
Posty: 13
Rejestracja: 28 wrz 2021, 08:44
Czym jeżdzę: 1.6 GDI SL

Re: wskaznik paliwa

Postautor: DIMON » 31 lip 2022, 14:04

No u mnie chciałem wymienić filtr w Sportage 3. Okazało się, że kupiłem zamiast 2404 to 2402.
Po skręceniu jak było , nie pokazuje stanu paliwa, a sama ikonka paliwa miga.
Pytanko: czy wystarczy skasować błąd z kompa, czy jednak zepsułem czujnik od pływaka?


Wróć do „ELEKTRYKA”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika

Sitemap