Kiedy włączam zapłon a nawet po uruchomieniu silnika i przez jakiś czas jeszcze podczas jazdy wskaźnik paliwa wskazuje pusty zbiornik i stopniowo wskazówka się podnosi do wartości trochę mniej niż pół zbiornika.
Dolewałem paliwo i też to nic nie zmieniło. Tak na dobrą sprawę to nawet nie wiem ile jest paliwa faktycznie bo skoro na początku wskazuje pusty zbiornik to może i ta wartość na której wskazówka się zatrzymuje nie jest wiarygodne.
Czy to kwestia komputera czy zawieszania się pływaka (jeżeli taki jest) w zbiorniku paliwa?
Jeżdżę na LPG ale przecież trochę paliwa powinno być w zbiorniku żeby pompa paliwa nie pracowała na sucho.
Mam ten samochód od miesiąca i jeszcze go tak dobrze nie znam.
wskaźnik paliwa się zawiesza
- diselboy
- Kia Masta
- Czym jeżdzę: KIA Sportage III 1,7 CRDI "M", 7 rowerów
Re: wskaźnik paliwa się zawiesza
raczej pływak
1,7 CRDI "M' ka" Srebrna - wypatrzona: 25-03-2011, zamówiona: 01-04-2011, odebrana: 08-04-2011+ Ssangyong Korando D20T "Śmigamy po okolicach Roztocza"
Jeżeli pływak, to przecież pływak po wyłączeniu zapłonu nie opada w swoje najniższe położenie lecz utrzymuje się cały czas na poziomie paliwa. Taka reakcja była by w sytuacji dolewania paliwa i stopniowego podnoszenia się pływaka a tu taka sytuacja ma miejsce za każdym razem kiedy włączam zapłon czy silnik.
- diselboy
- Kia Masta
- Czym jeżdzę: KIA Sportage III 1,7 CRDI "M", 7 rowerów
tak czy siak musisz zajrzeć do zbiornika
1,7 CRDI "M' ka" Srebrna - wypatrzona: 25-03-2011, zamówiona: 01-04-2011, odebrana: 08-04-2011+ Ssangyong Korando D20T "Śmigamy po okolicach Roztocza"