Używam bezprzewodowego adaptera Android Auto XUDA już jakiś czas i jestem zadowolony z jego działania. Mam go założonego na kątowej przejściówce USB - tak żeby nie wystawał i pozwalał położyć telefon na bezprzewodowej ładowarce. Wszystko ładnie i pięknie, ale przy temperaturach jakie panują od dłuższego czasu telefon położony na ładowarce bezprzewodowej bardzo szybko nagrzewa się do temperatury przy której ładowanie jest rozłączane. Powoduje to, że w dłuższych trasach telefon trzeba podłączyć do ładowania po kablu, ale adapter zasłania złącze ładowania. Nie chcąc go wypinać postanowiłem dokonać małej modyfikacji. Założenie było takie, aby złącze USB umieścić z tyłu urządzenia.
W pierwszej kolejności rozbiórka adaptera - nie jest nawet klejony więc poszło ekspresowo. Konektor jest cały metalowy więc tak średnio żeby przebywał w bliskiej odległości od elektroniki więc znalazłem konektor z wystającym zakonczeniem z tworzywa (z jakiegoś starego kabla USB). Następnie przymierzyłem i wyciąłem otwór pod złącze w tyle obudowy adaptera:
Następnie wylutowanie złącza i oczyszczenie pól lutowniczych:
Przygotowanie nowego złącza - przylotowanie przewodów połączeniowych
Kolejna czynność to wklejenie nowego złącza w obudowę. Użyłem bezbarwnego Poxipolu. W pierwszej kolejności wklejenie od wewnętrznej strony, Następnie porcja żywicy od strony zewnętrznej. Kolejny etap to przylutowanie przewodów i właściwie mamy koniec.
Adapter AA XUDA - modyfikacja dla KS5
- Thomaster
- Kia Masta
- Czym jeżdzę: 1.6T-GDI HEV GT-Line
Adapter AA XUDA - modyfikacja dla KS5
Sportage HEV 1.6T-GDI GT-Line MY2025
Ceed 1.4T-GDI 7DCT L BL+ 2020
- Thomaster
- Kia Masta
- Czym jeżdzę: 1.6T-GDI HEV GT-Line
Re: Adapter AA XUDA - modyfikacja dla KS5
Pozostało złożyć obudowę:
No i jeszcze porównanie przed:
No i po:
No i jeszcze porównanie przed:
No i po:
Sportage HEV 1.6T-GDI GT-Line MY2025
- michal55yh
- MODERATOR
- Czym jeżdzę: 1.6 MHEV GT-Line
Zrobiłeś urządzenie, które powinno być w takiej formie produkowane. Kawał dobrej roboty. Ja nie nadaję się do tak precyzyjnej pracy, bez % ręce mi drżą
Kia Sportage 1.6 MHEV DCT FWD GT-Line
Skradziona Kia Stinger GT-Line
EX Kia Optima 1.7 CRDI AT XL
EX Kia cee'd 1.4 CRDI M
EX KS 1.7 CRDI M
EX Kia cee'd 1.4 CRDI M
EX KS 1.7 CRDI M
- michal55yh
- MODERATOR
- Czym jeżdzę: 1.6 MHEV GT-Line
Dobra dusza Thomaster obdarował mnie własnoręcznie modyfikowanym adapterem do (w moim wypadku) Apple Carplay. Podczas powrotu ze zlotu miałem dużo czasu na testowanie tego rozwiązania i jestem więcej niż szczęśliwy ponieważ wszystko działa poprawnie, nie ogranicza żadnej funkcjonalności auta a dodatkowo wszystko wygląda estetycznie oraz schludnie
Tomek, jeszcze raz wielkie podziękowania za prezent
Tomek, jeszcze raz wielkie podziękowania za prezent
Kia Sportage 1.6 MHEV DCT FWD GT-Line
EX Kia cee'd 1.4 CRDI M
EX KS 1.7 CRDI M
EX Kia cee'd 1.4 CRDI M
EX KS 1.7 CRDI M
Wróć do „ZRÓB TO SAM- BĄDŹ JAK ADAM SŁODOWY”