Usuwacie naklejki rejestracyjne?
Usuwacie naklejki rejestracyjne?
Od dzisiaj żegnamy się z naklejkami rejestracyjnymi. Kto usuwa? Ja swoją wywalam, raz że krzywo naklejona, a dwa zabiera miejsce na kartę inwalidzką. Aha, z góry przepraszam za zły dział. No i nigdzie nie widziałem tematu, więc go zakładam.
A na cholerę mi jakiś podpis...?
-
Siffas
- Bywalec
- Czym jeżdzę: Kia Sportage IV, 1.6 T-GDI, L + BL
Re: Usuwacie naklejki rejestracyjne?
Może się myle...ale to chyba dotyczy jedynie nowych/przerejestrowanych aut? Do nich nie będą wydawane naklejki, natomiast jeśli już masz to masz
i nie można jej od tak ściągnąć. Przynajmniej tak to rozumiem.
-
paul997
- Uzależniony
- Czym jeżdzę: Kia Sportage V 1.6 T-GDI L 2022
Można ściągnąć. Tak samo, jak nie musisz wozić dowodu rejestracyjnego i informacji o ważnym badaniu technicznym.
Jezeli posiadasz Kartę pojazdu to naklejka musi być jeżeli kupiłeś teraz auto i przrejestrujesz możesz usunąć.
Bzdura na biegunach, zarówno pojęcia karty pojazdu jak i nalepki kontrolnej zniknęły z PoRD nowelizacją z września 2022 jak i rozp. w sprawie rejestracji i oznaczania pojazdów, wymagań dla tablic (...) i po prostu nie ma takiego pojęcia w przepisach, więc nie ma nakazu umieszczania, zakazu umieszczania ani nakazu zdejmowania.
- michal55yh
- MODERATOR
- Czym jeżdzę: 1.6 MHEV GT-Line
Dokładnie. Jeśli nawet karta pojazdu została wydana to w chwili obecnej starostwo jej nawet nie przyjmie. Jest tyle samo ważna co paszport polsatu.
Kia Sportage V 1.6 MHEV DCT FWD GT-Line
Skradziona
Kia Stinger GT-Line 
EX Kia Optima 1.7 CRDI AT XL
EX Kia cee'd 1.4 CRDI M
EX KS III 1.7 CRDI M
Skradziona
Kia Stinger GT-Line 
EX Kia Optima 1.7 CRDI AT XL
EX Kia cee'd 1.4 CRDI M
EX KS III 1.7 CRDI M