Hejka.
Do Kia Sportage 2, kupiłem niedawno wycieraczki płaskie, silikonowe marki Oximo. Świetne, ciche, ale nie dają rady na mrozie. Sztywnieją i nie wycierają dużej powierzchni szyby. Przy szkieletowych wycieraczkach nigdy nie miałem takich problemów. Te oximo były bardzo tanie (40 zł za komplet).
Pytanie czy jak kupie płaskie, silikonowe wycieraczki renomowanych firm (Denso, Bosch, około 120 za komplet na przód), to będzie lepiej, czy szkoda zachodu i lepiej wrócić do szkieletowych?
Czy drogie wycieraczki płaskie dadzą radę?
- diselboy
- Kia Masta
- Czym jeżdzę: KIA Sportage III 1,7 CRDI "M", 7 rowerów
Re: Czy drogie wycieraczki płaskie dadzą radę?
ja mam za 9.99 płaskie z Inter lub Brico ( te z drugiego Marche lepsze) i nie narzekam, fakt czasem na mrozie mają tendencję do niezbierania na skraju ale mi to nie przeszkadza (taka uroda wszystkich płaskich). Te za 120 zeta zachowują się identycznie, przerobiłem na trzech autach, szkoda kasy i dodatkowo za tą cenę mogę sobie co miesiąc wymienić na nowe.
1,7 CRDI "M' ka" Srebrna - wypatrzona: 25-03-2011, zamówiona: 01-04-2011, odebrana: 08-04-2011+ Ssangyong Korando D20T
"Śmigamy po okolicach Roztocza"

- listomek2014
- Nasz Człowiek
- Czym jeżdzę: KS FL 1.6 L BL
KS IV L BL 1.6 T
Toyota cross - Lokalizacja: Mrągowo
Kup sobie szkieletowe każda da radę. Oximo hybrydowe bosch każda szkielet hybryda płaska kwestia ile chcesz wydać ja skakałem między Oximo VIP nawet asika wszystko piszczy skacze ja polecam boscha cena robi swoje alternatywnie Valeo
W krwi benzyna zamiast Serca turbina
Wszystko zależy od tego ile chcesz wydać na wycieraczki. Pióra Boscha możesz brać w ciemno, tak samo Veleo. Nieco tańszą opcją są wycieraczki Denso, które w sumie też się dobrze sprawdzają. Jeśli jednak nie wiesz na jakiego producenta postawić, zadzwoń sobie do iparts.pl i tam na pewno Ci doradzą w wyborze.
- AdamAki
- Uzależniony
- Czym jeżdzę: Kia Sportage 3 (2016) 1,6 GDI BusinessLine L Cassa White
Polecam BOSCH AEROTWIN AR604S, zero smużenia czy piszczenia, za pierwszym razem wymieniłem za fabryczne i była kolosalna różnica na plus.