emblemat KIA w sportku to jakiś badziew

Dyskusja na tematy gdzie indziej niepasujące.
Awatar użytkownika
czyzyk64
Expert
Posty: 1189
Rejestracja: 16 sie 2013, 06:45
Czym jeżdzę: kia sportage III
Lokalizacja: 3 miasto

Re: emblemat KIA w sportku to jakiś badziew

Postautor: czyzyk64 » 05 gru 2018, 16:33

K&K Wojtanowicz Wejherowo. Na chwilę obecna dalej czekam na jakiś telefon od serwisu......... Ciekawe czy się doczekam.

Awatar użytkownika
gisio
Uzależniony
Posty: 346
Rejestracja: 10 gru 2016, 12:02
Czym jeżdzę: OPTIMA 2,0 GDI PHEV 2016, XL+LPK+TEC (205 KM)
Lokalizacja: Warszawa

Re: emblemat KIA w sportku to jakiś badziew

Postautor: gisio » 05 gru 2018, 18:30

czyzyk64 pisze: Na chwilę obecną czekam na info z centrali.


:lol: na jakie info z centrali? Uważasz, że KMP rozpatruje takie usterki? Dealer ma obowiązek podjąć decyzję na miejscu i udzielić jasnych wyjaśnień w przypadku odmowy.
„ … kiedy jestem trzeźwy i w dobrej formie krzywdzę ludzi … „

Awatar użytkownika
Thomaster
Expert
Posty: 1377
Rejestracja: 21 sty 2015, 01:25
Czym jeżdzę: 1,6 GDI, 2012, L - very limited ;)
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: emblemat KIA w sportku to jakiś badziew

Postautor: Thomaster » 05 gru 2018, 18:31

Jak Ci nie wymienią to mogę Ci mój podesłać bo u mnie wymienione na bardziej "fantazyjne" ;)

Awatar użytkownika
czyzyk64
Expert
Posty: 1189
Rejestracja: 16 sie 2013, 06:45
Czym jeżdzę: kia sportage III
Lokalizacja: 3 miasto

Re: emblemat KIA w sportku to jakiś badziew

Postautor: czyzyk64 » 05 gru 2018, 21:10

Z tego co przekazał mi Pan doradca serwisowy w Wejherowie , wysyła maila z zapytaniem do kia , czy centrala uzna to jako naprawę gwarancyjną. [papa] . Zobaczymy co dalej.... czekam na odpowiedz od Pana doradcy.

Awatar użytkownika
puder12
MODERATOR
Posty: 2146
Rejestracja: 16 mar 2012, 11:03
Czym jeżdzę: 1.7 CRDI XL
Lokalizacja: 3miasto

Re: emblemat KIA w sportku to jakiś badziew

Postautor: puder12 » 06 gru 2018, 01:10

Nie ma co wymieniać. Moje po wymianie wyglądają już gorzej od Czyżykowych.

Awatar użytkownika
gisio
Uzależniony
Posty: 346
Rejestracja: 10 gru 2016, 12:02
Czym jeżdzę: OPTIMA 2,0 GDI PHEV 2016, XL+LPK+TEC (205 KM)
Lokalizacja: Warszawa

Re: emblemat KIA w sportku to jakiś badziew

Postautor: gisio » 08 gru 2018, 01:07

czyzyk64 pisze:Z tego co przekazał mi Pan doradca serwisowy w Wejherowie , wysyła maila z zapytaniem do kia , czy centrala uzna to jako naprawę gwarancyjną. [papa] . Zobaczymy co dalej.... czekam na odpowiedz od Pana doradcy.


Nie wysłali maila do Kia ale "będzie Pan zadowolony".
„ … kiedy jestem trzeźwy i w dobrej formie krzywdzę ludzi … „

Awatar użytkownika
czyzyk64
Expert
Posty: 1189
Rejestracja: 16 sie 2013, 06:45
Czym jeżdzę: kia sportage III
Lokalizacja: 3 miasto

Re: emblemat KIA w sportku to jakiś badziew

Postautor: czyzyk64 » 18 gru 2018, 13:25

Jestem właśnie po wymianie emblematu. Przede wszystkim bardzo dziękuje tym, którzy "dołożyli palca" aby w ogóle uwzględniono wymianę w ramach gwarancji. Co do jakości wykonania usługi przez K&K Wojtanowicz w Wejherowie, to jakaś katastrofa. Nie wiem czy Pan mechanik jest mało doświadczony, czy miał gorszy dzień, ale to co zobaczyłem po wymianie to jakaś kpina.( zdjęcia znaczka po wymianie w załączniku). Na początku, Pan mechanik tak ciągnął i odginał stary emblemat , że podgiął blachę pod znaczkiem od lewej strony , co spowodowało , że gdy przykleił nowy emblemat to lewa strona odstaje. Poza tym ,po zdjęciu starego znaczka , niestety porysował lakier pod znaczkiem, gdzie ok nie mam pretensji bo tego nie widać , ale mógł chociaż podmalować , aby blacha nie rdzewiała. Także po takiej usłudze przyjechałem do garażu, zdjąłem znaczek i zrobiłem po swojemu , tak jak powinno być.
Jeżeli chodzi o usługę ( może jestem za bardzo czepialski i za dużo wymagam ) na chwilę obecną nie polecam serwisu K&K Wojtanowicz w Wejherowie,przynajmniej jeżeli chodzi o wymianę emblematu, a że idą święta to nie będę się mocno denerwował. Pozdrawiam. [papa]
Załączniki
1.jpg
1.jpg (73.81 KiB) Przejrzano 880 razy

Awatar użytkownika
Owca007
Kia Masta
Posty: 3115
Rejestracja: 12 sie 2015, 07:35
Czym jeżdzę: Kia Sportage 2.0 CRDI XL + OWCA LIMITED EDITION :)
Lokalizacja: Jaźwina- dolnośląskie

Re: emblemat KIA w sportku to jakiś badziew

Postautor: Owca007 » 18 gru 2018, 13:49

Kawałek drutu lub żyłki i odchodzi jak masełko, jak widzę jesteś bardzo wyrozumiały bo ja takiego czegoś to bym nie odebrał.
Kierowca bombOWCA fanatyk przeróbki i modernizacji motoryzacji :)

Awatar użytkownika
listomek2014
Nasz Człowiek
Posty: 770
Rejestracja: 07 sty 2015, 19:50
Czym jeżdzę: KS FL 1.6 L Planet blue
KS IV L BL 1.6 T- Gdi Infra Red
Lokalizacja: Mrągowo

Re: emblemat KIA w sportku to jakiś badziew

Postautor: listomek2014 » 18 gru 2018, 19:49

Faktycznie kiepsko to wygląda

Awatar użytkownika
diselboy
Expert
Posty: 1147
Rejestracja: 09 kwie 2011, 08:55
Czym jeżdzę: KIA Sportage III 1,7 CRDI "M", A R Mito 1,3 JTDm, 8 rowerów
Lokalizacja: Tomaszów Lubelski

Re: emblemat KIA w sportku to jakiś badziew

Postautor: diselboy » 18 gru 2018, 21:43

najlepsza jest nić dentystyczna i suszarka do włosów, "fuchowiec", że pożal się boże.
1,7 CRDI "M' ka" Srebrna - wypatrzona: 25-03-2011, zamówiona: 01-04-2011, odebrana: 08-04-2011+ AR MiTo :kierownik: "Śmigamy po okolicach Roztocza"

PanPucek
Nowy
Posty: 20
Rejestracja: 19 lis 2017, 19:20
Czym jeżdzę: Sportage III 2.0 DOHC

Re: emblemat KIA w sportku to jakiś badziew

Postautor: PanPucek » 15 sty 2019, 02:15

Z którego roku masz Sportage?
Ja miałem pół roku do końca gwarancji i mnie zlali na drzewo ze znaczkiem i schodzącym klarem z klapy...

Awatar użytkownika
czyzyk64
Expert
Posty: 1189
Rejestracja: 16 sie 2013, 06:45
Czym jeżdzę: kia sportage III
Lokalizacja: 3 miasto

Re: emblemat KIA w sportku to jakiś badziew

Postautor: czyzyk64 » 15 sty 2019, 08:28

Na Twoim miejscu próbowałbym w innym serwisie. [papa]

PanPucek
Nowy
Posty: 20
Rejestracja: 19 lis 2017, 19:20
Czym jeżdzę: Sportage III 2.0 DOHC

Re: emblemat KIA w sportku to jakiś badziew

Postautor: PanPucek » 15 sty 2019, 14:12

Odpuściłem już... szkoda mojego czasu dla znaczka za 80zł.
Przy okazji wychodził mi przegląd i wymiana olejów w układzie AWD to zrobiłem go już poza ASO - tyle mniej zarobili a ja zaoszczędziłem ;)


Wróć do „OGÓLNIE O SPORTAGE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika

Sitemap