Zauważyłem (mam autko dopiero tydzień) że siedzenie kierowcy samo się obniża. Podnoszę je prawie maksymalnie dźwignią po lewej stronie a na drugi dzień jest obniżone i tak jest codziennie.
Coś jest nie tak skoro ono opada a może gdzieś jest jakaś blokada żeby utrzymać siedzisko w tym samym miejscu.
KS II Siedzenie kierowcy
-
- Bywalec
- Czym jeżdzę: Sportage V HEV GT 4WD + wszystko (prócz dziury w dachu).
Re: siedzenie kierowcy
Tak w kwestii porządkowej, ani wycieraczki ani siedzenia nie są elementami zawieszenia a to w tym temacie piszesz.
- gisio
- Nasz Człowiek
- Czym jeżdzę: Cadenza 3,5 V6 A/T 286 KM
Fotel nie opada samoczynnie lecz sam go nieświadomie opuszczasz podczas wsiadania/wysiadania naciskając udem na dźwignię regulacji jego wysokości. Wystarczy zmienić położenie dźwigni tak żeby była pochylona bardziej ku podłodze i problem rozwiązany.
„ … kiedy jestem trzeźwy i w dobrej formie krzywdzę ludzi … „
Lunar GT pisze:Tak w kwestii porządkowej, ani wycieraczki ani siedzenia nie są elementami zawieszenia a to w tym temacie piszesz.
Sorry ale działy tematyczne to:
-układ hamulcowy
-car audio
-elektryka
-zawueszenje
-układ napędowy
-silnik
No do którego z tych działów można przypisać temat tylnej wycieraczki albo temat fotela kierowcy?
-
- Bywalec
- Czym jeżdzę: Sportage V HEV GT 4WD + wszystko (prócz dziury w dachu).
albercik pisze:No do którego z tych działów można przypisać temat tylnej wycieraczki albo temat fotela kierowcy?
Na pewno nie do "zawieszenie", są do tego właściwsze tematy np. viewforum.php?f=17, viewforum.php?f=8, viewforum.php?f=20
Re: KS II Siedzenie kierowcy
Sprawdzałem kilka razy i sytuacja wygląda tak, że po zgaszeniu silnika od kiedy już jestem na zewnątrz to podciągam fotel maksymalnie do góry a na drugi dzień kiedy otwieram drzwi to znowu muszę podnieść fotel nawet trzema podciągnięciami by znowu był na maksa w górze.
Kiedy jadę w trasę to podciągam fotel na maksa do góry a po godzinie jazdy czuję że fotel się obniżył i w trakcie jazdy go podciągam dwoma czy trzema podciągnięciami.
Coś jest nie tak z tym fotelem kierowcy bo tak opadać nie powinien.
Kiedy jadę w trasę to podciągam fotel na maksa do góry a po godzinie jazdy czuję że fotel się obniżył i w trakcie jazdy go podciągam dwoma czy trzema podciągnięciami.
Coś jest nie tak z tym fotelem kierowcy bo tak opadać nie powinien.
Re: KS II Siedzenie kierowcy
Rozkręcony boczek fotela i okazuje się, że mechanizm podnoszenia i opuszczania fotela kierowcy to tylko dwa koła zębate i nic więcej.
Żadnego jakiegoś hamulca czy sprzęgiełka albo jakiejś zapadki. Nic więcej.
Czemu więc tylko u mnie ten fotel sam opada i to tak szybko że codziennie muszę go podnosić???
Żadnego jakiegoś hamulca czy sprzęgiełka albo jakiejś zapadki. Nic więcej.
Czemu więc tylko u mnie ten fotel sam opada i to tak szybko że codziennie muszę go podnosić???