Nawigacja

Wszytko o dostępnych akcesoriach dodatkowych do KIA SportageL. Dywaniki, mieszki, gałki biegów, emblematy, siatki, uchwyty, schowki, podłokietniki, listwy, relingi - czyli cały kram umilający i indywidualizujący wnętrze twojej Sportage
michal
Bywalec
Posty: 108
Rejestracja: 14 mar 2012, 12:22
Czym jeżdzę: 1.6 GDI , M
Gadu Gadu: 1100520
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Nawigacja

Postautor: michal » 27 mar 2013, 12:58

Marek własnie zamierzam sam sie to pobawic , przepuszczam ze nie jest to az takie trudne i jakos dam rade. jedynie nie mam jeszcze rozeznania co do kamery cofania w jaki sposob kable poprowadzic itd. ale tez pewnie jak bede mogl juz fizycznie sie zorientowac co i jak podlaczyc to moze jakos poglowkuje i cos wymysle

Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
Posty: 624
Rejestracja: 31 gru 2012, 14:07
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nawigacja

Postautor: tabazagt » 27 mar 2013, 21:06

Obrazek

us2003
Bywalec
Posty: 30
Rejestracja: 23 gru 2012, 22:09
Czym jeżdzę: 1.6 GDI wersja L DarkGun
Lokalizacja: Szczecin

Re: Nawigacja

Postautor: us2003 » 29 mar 2013, 15:30


Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
Posty: 624
Rejestracja: 31 gru 2012, 14:07
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nawigacja

Postautor: tabazagt » 29 mar 2013, 19:04

Oferowana nawigacja to Witson, kolega Michał kupił niedawno ten model .
Czekamy na recenzje.

http://www.witson.com/en/displayproduct.html?proID=101771592

us2003
Bywalec
Posty: 30
Rejestracja: 23 gru 2012, 22:09
Czym jeżdzę: 1.6 GDI wersja L DarkGun
Lokalizacja: Szczecin

Re: Nawigacja

Postautor: us2003 » 30 mar 2013, 15:09

Też w końcu zdecydowałem się na tego Witsona, kupiłem na eBayu, czekam teraz na przesyłkę. Muszę jeszcze dokupić jakąś dobrą kamere cofania, może jakieś sugestie, co polecacie?

marcinK
Expert
Posty: 922
Rejestracja: 29 lis 2011, 09:37
Czym jeżdzę: Biała 1,6 GDI L, WD,AW8,NAVI
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nawigacja

Postautor: marcinK » 30 mar 2013, 16:35

Kupiłem tą dedykowaną w Zabrzu, car-pro czy coś takiego. Pasuje idealnie, jest razem ze szkiełkiem od oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Chyba 140,- zapłaciłem.
Odebrana po 178 dniach:)

marcinK
Expert
Posty: 922
Rejestracja: 29 lis 2011, 09:37
Czym jeżdzę: Biała 1,6 GDI L, WD,AW8,NAVI
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nawigacja

Postautor: marcinK » 30 mar 2013, 16:46

A dokładnie w tym sklepie internetowym
allegro pl/kamera-samochodowa-cofania-kia-sportage-r-zabrze-i3119423268.html
Odebrana po 178 dniach:)

michal
Bywalec
Posty: 108
Rejestracja: 14 mar 2012, 12:22
Czym jeżdzę: 1.6 GDI , M
Gadu Gadu: 1100520
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Nawigacja

Postautor: michal » 10 kwie 2013, 23:10

witam serdecznie . ponieważ odebrałem już autko z serwisu zabrałem się dzisiaj za montaż najnowszego witsona. sama instalacja nawigacji można powiedzieć ze jest banalnie prosta i szkoda wydawac pieniędzy za zlecenie tego wyspecjalizowanemu warsztatowi. mowiac o oszczędnościach jako ciekawostke chciałbym tylko przytoczyć cena jaka mnie uraczylo czestochowskie ASO za montaż nawigacji i kamery zażyczyli sobie 680 zl i to jak stwierdzili cena promocyjna:) chciałbym wiedzieć jaka jest ta mniej promocyjna przy okazji:) po pierwszych obserwacjach nawigacji stwierdzam ze chodzi bardzo szybko , nie przycina się i naprawdę posiada bardzo przyjemne menu. oczywiście brak jest wybierania głosowego z kierownicy ale na to się raczej nastawiłem wiec nie jest to dla mnie zdziwieniem. nawigacja posiada dosyć rozbudowane menu wiec każdy może spokojnie kazda z opcji ustawić pod swoje wymagania i gust. jakos odtwarzanych filmow również jest bardzo dobra i wydaje mi się iż dźwięk odtwarzanych plyt jest troszkę bardziej przyjemny niż na fabrycznym radiu ale być może to moje pierwsze wrazenie wywolane lekkim podjaraniem nowym urządzeniem w aucie. jeśli macie jakies pytania smialo pytajcie.pozdrawiam

Awatar użytkownika
puder12
MODERATOR
Posty: 1772
Rejestracja: 16 mar 2012, 11:03
Czym jeżdzę: 1.7 CRDI XL
Lokalizacja: 3miasto

Re: Nawigacja

Postautor: puder12 » 11 kwie 2013, 08:00

Ile czasu zajął Ci montaż i na ile w skali 1-10 oceniasz trudność dla kogoś kto tego nigdy nie robił. No i jakieś fotki poprosimy.

michal
Bywalec
Posty: 108
Rejestracja: 14 mar 2012, 12:22
Czym jeżdzę: 1.6 GDI , M
Gadu Gadu: 1100520
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Nawigacja

Postautor: michal » 11 kwie 2013, 11:17

Wiesz co jeśli chodzi o sam montaż to jest to banalnie prosta sprawa. ja jestem totalnym laikiem i amatorem w takich kwestiach i sam się obawiałem jak sobie z tym poradzę. wystarczy dobry srubokret krzyzakowy i jakiej narzedzie do podważania plastikow. skala trudności to chyba najnizsza z możliwych . wtyczki idealnie pasuja do nawigacji , jest tylko kwestia podpięcia urzadzen i to cala filozofia. jest jeszcze kwestia przepięcia przycisku swiatla awaryjnego i kontrolki poduszek i spinek to nowej ramki ale to tez żadna filozofia. jeśli będą jakies trudności i pytania to oczywiście odpowiem. zdjęcia postaram się dzisiaj wkleic. pozdrawiam Michał

kijankasportage
Nowy
Posty: 2
Rejestracja: 16 sie 2011, 08:41
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE MR08 2.0 Benzyna

Re: Nawigacja

Postautor: kijankasportage » 12 kwie 2013, 20:40

Witam!
Czy ktoś używa bądź używał swojej Kijance w miejsce fabrycznego radia urządzenia multimedialnego PEIYING PY-9906 LUB PY-9907?
Zastanawiam się nad kupnem jakiejś niedrogiej stacji multimedialnej z WIN 5.0 lub 6.0 pod AutoMapę i jestem ciekawy opinni o tym sprzęcie.
Czekam na opinie :)
Pozdrawiam

misietage
Nowy
Posty: 17
Rejestracja: 24 lut 2013, 19:06
Czym jeżdzę: kia sportage

Re: Nawigacja

Postautor: misietage » 25 maja 2013, 14:41

zamierzam wymienić fabryczne radio na stację multi z nawigacją. Przeszukałem chyba całe forum na ten temat i do końca nie wiem jak to jest z tym wybieraniem głosowym. W fabrycznym radiem działa to wyśmienicie z przycisku "buźki" na kierownicy, a podobno żadne navi dedykowane tego nie obsługuje????. W serwisie za dedykowaną, podobną lepszą od fabrycznej nawigację (możliwość aktualizacji z karty a do tego windows i możliwość korzystania z różnych programów nav)życzą sobie 4 tys. ale byłem pewien i nawet nie spytałem o możliwość wybierania głosowego. Myślałem że to dzisiaj standard. Niestety to dla mnie priorytetowa funkcja z której korzystam dziesięciokrotnie więcej niż z nawigacji. Trzeba będzie zostać zostać przy fabrycznym radyjku.szkoda
A może ktoś z was sobie z tym poradził lub ma taką stację z wybieraniem głosowym ????

Awatar użytkownika
Przemek1472
Nasz Człowiek
Posty: 414
Rejestracja: 04 kwie 2013, 18:35
Czym jeżdzę: 1.6 GDi XL Full Orange, Lupo 1.4 75 KM
Lokalizacja: Nadarzyn

Re: Nawigacja

Postautor: Przemek1472 » 25 maja 2013, 17:22

Podpisuję się pod apelem! Kto kolwiek wie, kto kolwiek słyszał o navi z wybieraniem proszony aby dał cynk.
Powaga jest zwykle strojem głupców

Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
Posty: 624
Rejestracja: 31 gru 2012, 14:07
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nawigacja

Postautor: tabazagt » 25 maja 2013, 17:57

Czytałem na innym forum o pracach firmy roadrover na wybieraniem głosowym. ( już działa ) [ura]
http://www.aliexpress.com/item/Car-DVD-Radio-Headunit-Stereo-GPS-Navigation-for-Kia-Sportage-R/526894727.html
Jest już nawet oprogramowanie w wersji beta do pobrania.
http://www.china-rns.com/blogs/erebus/
Dodatkowo nawigacja ściąga z telefonu wszystkie kontakty, połączenia wybierane i odbierane.
Osobiście w swojej nawigacji korzystam z listy ostatnich połączeń.
Jeśli chodzi o aktualizację warto poczekać na oficjalny soft.

Awatar użytkownika
Bandi
Uzależniony
Posty: 242
Rejestracja: 04 lis 2010, 22:03
Czym jeżdzę: Kia Sportage 1.6 GDI Czarna
Lokalizacja: Wodzisław Śląski

Re: Nawigacja

Postautor: Bandi » 19 paź 2013, 14:38

Witam pokazała się nowa aktualizacja map nie programu! do naszych oryginalnych nawigacji o symbolu 312 E7AM. Można ją pociągnąć od naszych przyjaciół za wschodniej granicy link do tematu dla zainteresowanych. http://kiaclub.ru/forum/showthread.php?t=13384

Aktualizacja przeprowadzona, przybyło dużo dróg których brakowało w moim regionie wszystko działa jak należy.

mid7
Nowy
Posty: 1
Rejestracja: 17 lip 2013, 17:05
Czym jeżdzę: 1,6 XL

Re: Nawigacja

Postautor: mid7 » 03 lis 2013, 17:26

Co sądzicie o stacji KIA SPORTAGE ADAYO CE4K81
http://www.gms.pl/pl/_sp/121/ ?

marcinK
Expert
Posty: 922
Rejestracja: 29 lis 2011, 09:37
Czym jeżdzę: Biała 1,6 GDI L, WD,AW8,NAVI
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nawigacja

Postautor: marcinK » 03 lis 2013, 19:40

Nie wiem czy 256 M RAMu to nie za mało.
Odebrana po 178 dniach:)

Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
Posty: 624
Rejestracja: 31 gru 2012, 14:07
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nawigacja

Postautor: tabazagt » 09 lis 2013, 10:33

256MB RAM jeśli system operacyjny to Windows CE jest wystarczające.
Przyjmując, że nakładka na Windows jest napisana poprawnie.
Obecnie większą ilość ram, oferuje tylko Witson w swoich nawigacjach dedykowanych dla kia Sportage.
Osobiście polecam nawigację firmy RoadRover na platformie I10
http://www.roadrover.cn/e/products_view.php?id=100

ergo
Nowy
Posty: 1
Rejestracja: 29 mar 2012, 20:35
Czym jeżdzę: 2.0XL

Re: Nawigacja

Postautor: ergo » 24 gru 2013, 22:04

Witam kolegów,

też stałem się posiadaczem tego witsona lecz mój problem polega na montażu.
Otóż zdecydowanie wolałbym to oddać w ręce serwisu Kia głównie przez wzgląd na widmo utraty gwarancji lecz Serwis Kia Polmotor w Szczecinie za usługę montażu nawigacji kamerki cofania zażyczył sobie od 1000 do 1200 zł... Coś mi się nie wydaje by ta cena była wymierna do ich pracy...
Czy ktoś miał podobny problem w Szczecinie i okolicach i jak sobie z tym poradził ?

Z góry dzięki za odpowiedź i porady ;)

Awatar użytkownika
Navkol
Nasz Człowiek
Posty: 421
Rejestracja: 02 lut 2012, 14:01
Czym jeżdzę: KS XL: 2,0 CRDI+ATE+AWD+Black Pearl+CP1+APS+SRK+SRN+hak:)
Lokalizacja: 3City

Re: Nawigacja

Postautor: Navkol » 25 gru 2013, 09:53

Wal śmiało sam.
A przed przeglądem w servisie przełóż radio na fabryczne i z bani [zlosnikok]
Obrazek

marcinK
Expert
Posty: 922
Rejestracja: 29 lis 2011, 09:37
Czym jeżdzę: Biała 1,6 GDI L, WD,AW8,NAVI
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nawigacja

Postautor: marcinK » 26 gru 2013, 12:07

A po co przekładać radio przed przeglądem ? [zdziwko]
Odebrana po 178 dniach:)

us2003
Bywalec
Posty: 30
Rejestracja: 23 gru 2012, 22:09
Czym jeżdzę: 1.6 GDI wersja L DarkGun
Lokalizacja: Szczecin

Re: Nawigacja

Postautor: us2003 » 26 gru 2013, 12:09

Ja w Szczecinie w Polmotorze w maju 2013 montowałem Witsona z kamerką za 350zł, także nie wiem co im odbiło z tym 1000-1200zl.

falubaz
Nowy
Posty: 5
Rejestracja: 06 lis 2013, 21:16
Czym jeżdzę: kia sportage 1,6

Re: Nawigacja

Postautor: falubaz » 26 gru 2013, 12:16


Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
Posty: 624
Rejestracja: 31 gru 2012, 14:07
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nawigacja

Postautor: tabazagt » 16 mar 2014, 07:23

Zobaczcie mojego Roadrover z nową skórką dla Kia
Ten typ nawigacji można zamontować w wszystkich modelach Sportage, też po FL z systemem audio infinity i w wersjach z fabryczną nawigacją.
Obsługuje zewnętrzny wzmacniacz. ( po aktualizacji oprogramowania)
W nowej wersji oprogramowania wybieranie głosowe + komunikaty ( dzwoni .....), Radio DAB+ (opcja) + tuner DVBT (opcja)
Jeśli jest ktoś zainteresowany mogę dać namiar na sprzedawcę w UK



Obrazek
Obrazek

Montaż w wersji po FL
Obrazek

toa
Bywalec
Posty: 78
Rejestracja: 29 wrz 2010, 18:15
Czym jeżdzę: Sportage 2,0 Crdi L AWD

Re: Nawigacja

Postautor: toa » 20 mar 2014, 17:42

Hej
Ja poproszę o namiary - i cenę Twojego cacka.
--
Jeżdzę niezbyt udanym Sportage III 2.0 CRDI AWD :(

toa
Bywalec
Posty: 78
Rejestracja: 29 wrz 2010, 18:15
Czym jeżdzę: Sportage 2,0 Crdi L AWD

Re: Nawigacja

Postautor: toa » 30 mar 2014, 20:25

Czy ktoś jeszcze może polecić jakąs nieoryginalną navigacje do sportage. Szukałem w sieci ale producentów duża ilość o opinii mało - macie jakieś swoje typy na co zamienić zwykłe radio - tak aby dało się automapę wgrać i Bluetoth działał?
--
Jeżdzę niezbyt udanym Sportage III 2.0 CRDI AWD :(

Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
Posty: 624
Rejestracja: 31 gru 2012, 14:07
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nawigacja

Postautor: tabazagt » 30 mar 2014, 21:26

Zobacz jeszcze witson
http://www.witson.com/en/displayproduct.html?proID=101771592

+ 3 zone możesz oglądać jednocześnie, navi + TV i DVD :)
- brak obsługi usb przy lewarku.

marcinK
Expert
Posty: 922
Rejestracja: 29 lis 2011, 09:37
Czym jeżdzę: Biała 1,6 GDI L, WD,AW8,NAVI
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nawigacja

Postautor: marcinK » 31 mar 2014, 19:35

A czemuż to brak obsługi USB przy lewarku. Mam tą stację, tylko starszą wersję chyba i wszystko działa.
Odebrana po 178 dniach:)

us2003
Bywalec
Posty: 30
Rejestracja: 23 gru 2012, 22:09
Czym jeżdzę: 1.6 GDI wersja L DarkGun
Lokalizacja: Szczecin

Re: Nawigacja

Postautor: us2003 » 01 kwie 2014, 09:11

tabazagt pisze:Zobacz jeszcze witson
http://www.witson.com/en/displayproduct.html?proID=101771592

+ 3 zone możesz oglądać jednocześnie, navi + TV i DVD :)
- brak obsługi usb przy lewarku.


Mam dokładnie tą stacje i USB działa przy lewarku bez problemu

toa
Bywalec
Posty: 78
Rejestracja: 29 wrz 2010, 18:15
Czym jeżdzę: Sportage 2,0 Crdi L AWD

Re: Nawigacja

Postautor: toa » 01 kwie 2014, 16:47

To super informacja bo właśnie tą stację najbardziej rozważam. W jakim miejscu kupowaliście swoje nawigacje?
--
Jeżdzę niezbyt udanym Sportage III 2.0 CRDI AWD :(

us2003
Bywalec
Posty: 30
Rejestracja: 23 gru 2012, 22:09
Czym jeżdzę: 1.6 GDI wersja L DarkGun
Lokalizacja: Szczecin

Re: Nawigacja

Postautor: us2003 » 01 kwie 2014, 18:20

Ja kupiłem na ebay-u. Strach był, ale jakoś się udało.

Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
Posty: 624
Rejestracja: 31 gru 2012, 14:07
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nawigacja

Postautor: tabazagt » 01 kwie 2014, 19:21

Zobaczcie opis WItson
Usb wyprowadzone do schowka.

http://allegro.pl/nawigacja-gps-kia-spo ... 52042.html

Awatar użytkownika
czyzyk64
Nasz Człowiek
Posty: 662
Rejestracja: 16 sie 2013, 06:45
Czym jeżdzę: kia sportage III GDI 1,6 M limited 2014
Lokalizacja: 3 miasto

Re: Nawigacja

Postautor: czyzyk64 » 01 kwie 2014, 19:48

jedyny minusik , który jest w dalszym ciągu nie do rozwiązania

"Urządzenie nie obsługuje wybierania głosowego " [zlolta]

Awatar użytkownika
kjamnik
Bywalec
Posty: 93
Rejestracja: 16 lut 2013, 12:22
Czym jeżdzę: biała XL 2013 panorama 1.6
Lokalizacja: Radom

Re: Nawigacja

Postautor: kjamnik » 01 kwie 2014, 20:05

Witam,
Długo szukałem aż w końcu zdecydowałem się na taka http://szbway.com/en/product/detail.php/id-62.html
Wczoraj zrobiłem przelew do Chin i teraz tylko czekać mi zostało. Dokupilem cyfrowa tv, 3G, kamerę tylna. Chciałem z Androidem bo wydaje mi się system bardziej przyszłościowy niż WinCe. Jak dotrze navi to podzielę się z Wami opinią.

marcinK
Expert
Posty: 922
Rejestracja: 29 lis 2011, 09:37
Czym jeżdzę: Biała 1,6 GDI L, WD,AW8,NAVI
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nawigacja

Postautor: marcinK » 01 kwie 2014, 21:02

tabazagt pisze:Zobaczcie opis WItson
Usb wyprowadzone do schowka.

http://allegro.pl/nawigacja-gps-kia-spo ... 52042.html

Ten opis USB wyprowadzone do schowka dotyczy chyba "dodatkowego" USB. Ten fabryczny przy lewarku jest podłączony bez grzebania w instalacji. Po prostu wpinasz kostki z fabrycznego radia do kostek z nawigacji i USB "samo działa".
Odebrana po 178 dniach:)

Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
Posty: 624
Rejestracja: 31 gru 2012, 14:07
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nawigacja

Postautor: tabazagt » 02 kwie 2014, 03:37

Przed zakupem roadrover pytałem sprzedawcę o witson .
Pisał że radio nie obsługuje USB przy lewarku.
Może w najnowszych wersjach s100 dodali obsługę fabrycznego USB

toa
Bywalec
Posty: 78
Rejestracja: 29 wrz 2010, 18:15
Czym jeżdzę: Sportage 2,0 Crdi L AWD

Re: Nawigacja

Postautor: toa » 04 kwie 2014, 20:39

Zamówiłem Witsona - czekam na dostawę. Jak zamontuję to się pochwalę - dzięki za porady.
--
Jeżdzę niezbyt udanym Sportage III 2.0 CRDI AWD :(

Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
Posty: 624
Rejestracja: 31 gru 2012, 14:07
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nawigacja

Postautor: tabazagt » 05 kwie 2014, 10:34

Słuchałem oryginalnej navi infinity sound w wersji po FL.
Wszystko jest takie stonowane, basu wcale nie ma więcej niż w mojej navi dedykowanej. ( ustawiłem na full)
Przy cichym słuchaniu brzmi średnio. ( gdzie ten subwoofer ? )
Podobna sytuacja była z bose system który posiadałem w koleosie.
Ciekawe czy w Witson można zmienić skórkę, oryginalna nie bardzo pasuje do zegarów i czerwonego podświetlenia.

toa
Bywalec
Posty: 78
Rejestracja: 29 wrz 2010, 18:15
Czym jeżdzę: Sportage 2,0 Crdi L AWD

Re: Nawigacja

Postautor: toa » 07 kwie 2014, 21:12

Zamówiłem - odebrałem dziś i zainstalowałem. Zajęło mi to 2h łącznie z zabawą w konfigurację - faktycznie sprawa dość prosta.
Potwierdzam, że w Witsonie działa USB przy lewarku. Resztę opiszę jak już się trochę ze sprzętem pobawię.

Na szybko pytanie - jakiego modemu 3g albo WiFi używanie ze swoimi Witsonami?

Dzięki wszystkim za pomoc i wątek.
--
Jeżdzę niezbyt udanym Sportage III 2.0 CRDI AWD :(

Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
Posty: 624
Rejestracja: 31 gru 2012, 14:07
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nawigacja

Postautor: tabazagt » 08 kwie 2014, 18:13

huawei E1550 powinien działać, ale zapytaj sprzedawcę.
Znalazłem jeszcze na EBAY E1750
http://www.aliexpress.com/item/WITSON-Huawei-E1750-3G-USB-Modem-for-Car-DVD-GPS-Player-with-Internet-Function-Promotion/1673570199.html

Cena w Polsce około 30-40 zł

toa
Bywalec
Posty: 78
Rejestracja: 29 wrz 2010, 18:15
Czym jeżdzę: Sportage 2,0 Crdi L AWD

Re: Nawigacja

Postautor: toa » 13 kwie 2014, 20:46

Dzięki wielkie - poszukam na allegro.
Zgodnie z prośba opisuję poniżej plusy i minusy Witsona -bardzo subiektywnie. Uwagi mam głównie do oprogramowania.

Stacja jest trochę nierówna, są fajne rzeczy np equalizer ale też takie, które można by dopracować.
Plusy:
+ działa dowolna nawigacja na WinCE np Automapa
+ można wrzucić kartę z muzyką na stałe
+ całkiem niezła jakość tunera (raczej nie gorzej niz fabryczny)
+ spora ilość opcji (player video, przeglądarka, wirtualny dysk)
+ wygląd
+ przyzwoite menu - choć niektóre stacje mają lepsze

- tuner ma za małe miejsce na wyświetlane komunikaty a za duże na częśtotliwość, można by jeszcze w nim parę rzeczy zmienić
- brak opcji tworzenia playlisty itp w odtwarzaczach multimedialnych
- brak możliwosći przypisania kontaktów do przycisku na kierownicy - jest tylko bt jako taki
- jeszcze kilka innych drobnostek

Ogólnie jestem zadowolony bo zależało mi głównie na nawigacji wbudowanej, samo urządzenie jest całkiem ok - teraz chyba szukałbym jednak androida na S100 - cena podobna a apki można samemu zmieniać.

Pozdrawiam
--
Jeżdzę niezbyt udanym Sportage III 2.0 CRDI AWD :(

Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
Posty: 624
Rejestracja: 31 gru 2012, 14:07
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nawigacja

Postautor: tabazagt » 13 kwie 2014, 21:20

- brak możliwosći przypisania kontaktów do przycisku na kierownicy - jest tylko bt jako taki


Czy masz na myśli szybkie wybieranie czy dostęp do książki telefonicznej.

Moja navi dedykowana posiada wybieranie głosowe które jest dostępne z kierownicy.
Pobiera z telefonu : połączenia wybrane, odebrane i nieodebrane + książka telefoniczna
Dowolna możliwość zmian skórek + możliwość tworzenia własnych.
Świetne audio i tuner

Na minus brak funkcji 3-Zone Pop i cena.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2014, 06:50 przez tabazagt, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kwarcu
Nasz Człowiek
Posty: 710
Rejestracja: 11 sie 2010, 14:23
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE FL 1.6 GDI LIMITOWANA XL
Lokalizacja: GOTENHAFEN :)

Re: Nawigacja

Postautor: Kwarcu » 14 kwie 2014, 00:38

tabazagt pisze:(...) Szczytuje (...)

Jesteś pewny? [rotfl1] Może jednak sczytuje? [hihihi]
Obrazek KIA SPORTAGE 2014 FL 1.6 GDI LIMITOWANA XL

Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
Posty: 624
Rejestracja: 31 gru 2012, 14:07
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nawigacja

Postautor: tabazagt » 14 kwie 2014, 06:52

Sorry za palcówkę [rotfl1]
Niezła funkcja :) , czasami wymaga wspomagania farmakologicznego.

Awatar użytkownika
Kwarcu
Nasz Człowiek
Posty: 710
Rejestracja: 11 sie 2010, 14:23
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE FL 1.6 GDI LIMITOWANA XL
Lokalizacja: GOTENHAFEN :)

Re: Nawigacja

Postautor: Kwarcu » 14 kwie 2014, 07:10

Czego to producent nie zrobi dla zadowolenia klienta. [rotfl1]
Podróże pełne wrażeń. [zlosnikok]
Obrazek KIA SPORTAGE 2014 FL 1.6 GDI LIMITOWANA XL

MarekA
Nasz Człowiek
Posty: 491
Rejestracja: 03 lis 2010, 15:27
Czym jeżdzę: Kia Sportage 1,7 CRDI "XL" czarna
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Nawigacja

Postautor: MarekA » 14 kwie 2014, 07:59

toa pisze:..................... - teraz chyba szukałbym jednak androida na S100 - cena podobna a apki można samemu zmieniać.

Pozdrawiam



Stacja z WinCE to platforma S100, platforma S150 sprzedawana jest z Androidem.
Na S100 z WinCE można zainstalowac firmware z Androidem. Prosta sprawa - na XDA jest opisane jak to robić. Tak samo na S150 można wgrać WinCE

paolo82
Uzależniony
Posty: 215
Rejestracja: 06 kwie 2011, 22:09
Czym jeżdzę: 2.0 benzyna xl, techno orange
Gadu Gadu: 1264998
Lokalizacja: ząbkowice ślaskie

Re: Nawigacja

Postautor: paolo82 » 14 kwie 2014, 12:25

witam czy ktoś tu z kolegów majacych witsona, zamieniał swoją navi fabryczna i stosował stacje multimedialna witsona?

toa
Bywalec
Posty: 78
Rejestracja: 29 wrz 2010, 18:15
Czym jeżdzę: Sportage 2,0 Crdi L AWD

Re: Nawigacja

Postautor: toa » 14 kwie 2014, 12:57

tabazagt pisze:
- brak możliwosći przypisania kontaktów do przycisku na kierownicy - jest tylko bt jako taki


Czy masz na myśli szybkie wybieranie czy dostęp do książki telefonicznej.


Nie ma wybierania głosowego. Chodziło mi o przypisanie przycisku do kontaktów - aktualnie mogę tylko do ekranu głównego w BT.
tabazagt pisze:Moja navi dedykowana posiada wybieranie głosowe które jest dostępne z kierownicy.
Pobiera z telefonu : połączenia wybrane, odebrane i nieodebrane + książka telefoniczna

To jest, ale nie da się wejść do tego 1 przyciskiem z kierownicy.

tabazagt pisze:
Dowolna możliwość zmian skórek + możliwość tworzenia własnych.
Świetne audio i tuner

Na minus brak funkcji 3-Zone Pop i cena.


Niestety o skórkach nic wiem poza wolfNCU, którego można podpiąć. Ale może ktoś mnie oświeci...


MarekA pisze:
toa pisze:..................... - teraz chyba szukałbym jednak androida na S100 - cena podobna a apki można samemu zmieniać.

Pozdrawiam



Stacja z WinCE to platforma S100, platforma S150 sprzedawana jest z Androidem.
Na S100 z WinCE można zainstalowac firmware z Androidem. Prosta sprawa - na XDA jest opisane jak to robić. Tak samo na S150 można wgrać WinCE


Co do platform to racja. Poszukam wątków jak to zrobić bo może warto, próbował ktoś z Was?
--
Jeżdzę niezbyt udanym Sportage III 2.0 CRDI AWD :(

Awatar użytkownika
czyzyk64
Nasz Człowiek
Posty: 662
Rejestracja: 16 sie 2013, 06:45
Czym jeżdzę: kia sportage III GDI 1,6 M limited 2014
Lokalizacja: 3 miasto

Re: Nawigacja

Postautor: czyzyk64 » 16 kwie 2014, 20:46

witam. mam pytanko , moje USB złapało zawieszke, podczas grania muzyczki z pena przy przełączaniu na kierownicy następnego utworu zawiesił mi sie pendraiw . reszta chodzi, ale co podłączę pod gniazdo usb to niestety nie chodzi , wczytuje , ale nie odpala. Macie może jakiś pomysł jak zrobić aby chodziło , czy muszę jechac do serwisu?

Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
Posty: 624
Rejestracja: 31 gru 2012, 14:07
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nawigacja

Postautor: tabazagt » 16 kwie 2014, 21:40

Trzeba zrobić reset, każde urządzenie na wince powinno mieć taką możliwość


Wróć do „AKCESORIA DODATKOWE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika