Nawigacja

Wszytko o dostępnych akcesoriach dodatkowych do KIA SportageL. Dywaniki, mieszki, gałki biegów, emblematy, siatki, uchwyty, schowki, podłokietniki, listwy, relingi - czyli cały kram umilający i indywidualizujący wnętrze twojej Sportage

Re: Nawigacja

Postprzez michal » 27 Mar 2013, 12:58

Marek własnie zamierzam sam sie to pobawic , przepuszczam ze nie jest to az takie trudne i jakos dam rade. jedynie nie mam jeszcze rozeznania co do kamery cofania w jaki sposob kable poprowadzic itd. ale tez pewnie jak bede mogl juz fizycznie sie zorientowac co i jak podlaczyc to moze jakos poglowkuje i cos wymysle
michal
Bywalec
 
Posty: 108
Rejestracja: 14 Mar 2012, 12:22
Miejscowość: Częstochowa
Czym jeżdzę: 1.6 GDI , M
Gadu Gadu: 1100520

Re: Nawigacja

Postprzez tabazagt » 27 Mar 2013, 21:06

Image
Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
 
Posty: 583
Rejestracja: 31 Gru 2012, 14:07
Miejscowość: Warszawa
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879

Re: Nawigacja

Postprzez us2003 » 29 Mar 2013, 15:30

us2003
Bywalec
 
Posty: 29
Rejestracja: 23 Gru 2012, 22:09
Miejscowość: Szczecin
Czym jeżdzę: 1.6 GDI wersja L DarkGun

Re: Nawigacja

Postprzez tabazagt » 29 Mar 2013, 19:04

Oferowana nawigacja to Witson, kolega Michał kupił niedawno ten model .
Czekamy na recenzje.

http://www.witson.com/en/displayproduct.html?proID=101771592
Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
 
Posty: 583
Rejestracja: 31 Gru 2012, 14:07
Miejscowość: Warszawa
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879

Re: Nawigacja

Postprzez us2003 » 30 Mar 2013, 15:09

Też w końcu zdecydowałem się na tego Witsona, kupiłem na eBayu, czekam teraz na przesyłkę. Muszę jeszcze dokupić jakąś dobrą kamere cofania, może jakieś sugestie, co polecacie?
us2003
Bywalec
 
Posty: 29
Rejestracja: 23 Gru 2012, 22:09
Miejscowość: Szczecin
Czym jeżdzę: 1.6 GDI wersja L DarkGun

Re: Nawigacja

Postprzez marcinK » 30 Mar 2013, 16:35

Kupiłem tą dedykowaną w Zabrzu, car-pro czy coś takiego. Pasuje idealnie, jest razem ze szkiełkiem od oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Chyba 140,- zapłaciłem.
Odebrana po 178 dniach:)
marcinK
Expert
 
Posty: 908
Rejestracja: 29 Lis 2011, 09:37
Miejscowość: Warszawa
Czym jeżdzę: Biała 1,6 GDI L, WD,AW8,NAVI

Re: Nawigacja

Postprzez marcinK » 30 Mar 2013, 16:46

A dokładnie w tym sklepie internetowym
allegro pl/kamera-samochodowa-cofania-kia-sportage-r-zabrze-i3119423268.html
Odebrana po 178 dniach:)
marcinK
Expert
 
Posty: 908
Rejestracja: 29 Lis 2011, 09:37
Miejscowość: Warszawa
Czym jeżdzę: Biała 1,6 GDI L, WD,AW8,NAVI

Re: Nawigacja

Postprzez michal » 10 Kwi 2013, 23:10

witam serdecznie . ponieważ odebrałem już autko z serwisu zabrałem się dzisiaj za montaż najnowszego witsona. sama instalacja nawigacji można powiedzieć ze jest banalnie prosta i szkoda wydawac pieniędzy za zlecenie tego wyspecjalizowanemu warsztatowi. mowiac o oszczędnościach jako ciekawostke chciałbym tylko przytoczyć cena jaka mnie uraczylo czestochowskie ASO za montaż nawigacji i kamery zażyczyli sobie 680 zl i to jak stwierdzili cena promocyjna:) chciałbym wiedzieć jaka jest ta mniej promocyjna przy okazji:) po pierwszych obserwacjach nawigacji stwierdzam ze chodzi bardzo szybko , nie przycina się i naprawdę posiada bardzo przyjemne menu. oczywiście brak jest wybierania głosowego z kierownicy ale na to się raczej nastawiłem wiec nie jest to dla mnie zdziwieniem. nawigacja posiada dosyć rozbudowane menu wiec każdy może spokojnie kazda z opcji ustawić pod swoje wymagania i gust. jakos odtwarzanych filmow również jest bardzo dobra i wydaje mi się iż dźwięk odtwarzanych plyt jest troszkę bardziej przyjemny niż na fabrycznym radiu ale być może to moje pierwsze wrazenie wywolane lekkim podjaraniem nowym urządzeniem w aucie. jeśli macie jakies pytania smialo pytajcie.pozdrawiam
michal
Bywalec
 
Posty: 108
Rejestracja: 14 Mar 2012, 12:22
Miejscowość: Częstochowa
Czym jeżdzę: 1.6 GDI , M
Gadu Gadu: 1100520

Re: Nawigacja

Postprzez puder12 » 11 Kwi 2013, 08:00

Ile czasu zajął Ci montaż i na ile w skali 1-10 oceniasz trudność dla kogoś kto tego nigdy nie robił. No i jakieś fotki poprosimy.
Awatar użytkownika
puder12
MODERATOR
 
Posty: 1449
Rejestracja: 16 Mar 2012, 11:03
Miejscowość: 3miasto
Czym jeżdzę: 1.7 CRDI XL

Re: Nawigacja

Postprzez michal » 11 Kwi 2013, 11:17

Wiesz co jeśli chodzi o sam montaż to jest to banalnie prosta sprawa. ja jestem totalnym laikiem i amatorem w takich kwestiach i sam się obawiałem jak sobie z tym poradzę. wystarczy dobry srubokret krzyzakowy i jakiej narzedzie do podważania plastikow. skala trudności to chyba najnizsza z możliwych . wtyczki idealnie pasuja do nawigacji , jest tylko kwestia podpięcia urzadzen i to cala filozofia. jest jeszcze kwestia przepięcia przycisku swiatla awaryjnego i kontrolki poduszek i spinek to nowej ramki ale to tez żadna filozofia. jeśli będą jakies trudności i pytania to oczywiście odpowiem. zdjęcia postaram się dzisiaj wkleic. pozdrawiam Michał
michal
Bywalec
 
Posty: 108
Rejestracja: 14 Mar 2012, 12:22
Miejscowość: Częstochowa
Czym jeżdzę: 1.6 GDI , M
Gadu Gadu: 1100520

Re: Nawigacja

Postprzez kijankasportage » 12 Kwi 2013, 20:40

Witam!
Czy ktoś używa bądź używał swojej Kijance w miejsce fabrycznego radia urządzenia multimedialnego PEIYING PY-9906 LUB PY-9907?
Zastanawiam się nad kupnem jakiejś niedrogiej stacji multimedialnej z WIN 5.0 lub 6.0 pod AutoMapę i jestem ciekawy opinni o tym sprzęcie.
Czekam na opinie :)
Pozdrawiam
kijankasportage
Nowy
 
Posty: 2
Rejestracja: 16 Sie 2011, 08:41
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE MR08 2.0 Benzyna

Re: Nawigacja

Postprzez misietage » 25 Maj 2013, 14:41

zamierzam wymienić fabryczne radio na stację multi z nawigacją. Przeszukałem chyba całe forum na ten temat i do końca nie wiem jak to jest z tym wybieraniem głosowym. W fabrycznym radiem działa to wyśmienicie z przycisku "buźki" na kierownicy, a podobno żadne navi dedykowane tego nie obsługuje????. W serwisie za dedykowaną, podobną lepszą od fabrycznej nawigację (możliwość aktualizacji z karty a do tego windows i możliwość korzystania z różnych programów nav)życzą sobie 4 tys. ale byłem pewien i nawet nie spytałem o możliwość wybierania głosowego. Myślałem że to dzisiaj standard. Niestety to dla mnie priorytetowa funkcja z której korzystam dziesięciokrotnie więcej niż z nawigacji. Trzeba będzie zostać zostać przy fabrycznym radyjku.szkoda
A może ktoś z was sobie z tym poradził lub ma taką stację z wybieraniem głosowym ????
misietage
Nowy
 
Posty: 17
Rejestracja: 24 Lut 2013, 19:06
Czym jeżdzę: kia sportage

Re: Nawigacja

Postprzez Przemek1472 » 25 Maj 2013, 17:22

Podpisuję się pod apelem! Kto kolwiek wie, kto kolwiek słyszał o navi z wybieraniem proszony aby dał cynk.
Powaga jest zwykle strojem głupców
Awatar użytkownika
Przemek1472
Nasz Człowiek
 
Posty: 414
Rejestracja: 04 Kwi 2013, 18:35
Miejscowość: Nadarzyn
Czym jeżdzę: 1.6 GDi XL Full Orange, Lupo 1.4 75 KM

Re: Nawigacja

Postprzez tabazagt » 25 Maj 2013, 17:57

Czytałem na innym forum o pracach firmy roadrover na wybieraniem głosowym. ( już działa ) [ura]
http://www.aliexpress.com/item/Car-DVD-Radio-Headunit-Stereo-GPS-Navigation-for-Kia-Sportage-R/526894727.html
Jest już nawet oprogramowanie w wersji beta do pobrania.
http://www.china-rns.com/blogs/erebus/
Dodatkowo nawigacja ściąga z telefonu wszystkie kontakty, połączenia wybierane i odbierane.
Osobiście w swojej nawigacji korzystam z listy ostatnich połączeń.
Jeśli chodzi o aktualizację warto poczekać na oficjalny soft.
Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
 
Posty: 583
Rejestracja: 31 Gru 2012, 14:07
Miejscowość: Warszawa
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879

Re: Nawigacja

Postprzez Bandi » 19 Paź 2013, 14:38

Witam pokazała się nowa aktualizacja map nie programu! do naszych oryginalnych nawigacji o symbolu 312 E7AM. Można ją pociągnąć od naszych przyjaciół za wschodniej granicy link do tematu dla zainteresowanych. http://kiaclub.ru/forum/showthread.php?t=13384

Aktualizacja przeprowadzona, przybyło dużo dróg których brakowało w moim regionie wszystko działa jak należy.
Awatar użytkownika
Bandi
Uzależniony
 
Posty: 225
Rejestracja: 04 Lis 2010, 22:03
Miejscowość: Wodzisław Śląski
Czym jeżdzę: Kia Sportage 1.6 GDI Czarna

Re: Nawigacja

Postprzez mid7 » 03 Lis 2013, 17:26

Co sądzicie o stacji KIA SPORTAGE ADAYO CE4K81
http://www.gms.pl/pl/_sp/121/ ?
mid7
Nowy
 
Posty: 1
Rejestracja: 17 Lip 2013, 17:05
Czym jeżdzę: 1,6 XL

Re: Nawigacja

Postprzez marcinK » 03 Lis 2013, 19:40

Nie wiem czy 256 M RAMu to nie za mało.
Odebrana po 178 dniach:)
marcinK
Expert
 
Posty: 908
Rejestracja: 29 Lis 2011, 09:37
Miejscowość: Warszawa
Czym jeżdzę: Biała 1,6 GDI L, WD,AW8,NAVI

Re: Nawigacja

Postprzez tabazagt » 09 Lis 2013, 10:33

256MB RAM jeśli system operacyjny to Windows CE jest wystarczające.
Przyjmując, że nakładka na Windows jest napisana poprawnie.
Obecnie większą ilość ram, oferuje tylko Witson w swoich nawigacjach dedykowanych dla kia Sportage.
Osobiście polecam nawigację firmy RoadRover na platformie I10
http://www.roadrover.cn/e/products_view.php?id=100
Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
 
Posty: 583
Rejestracja: 31 Gru 2012, 14:07
Miejscowość: Warszawa
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879

Re: Nawigacja

Postprzez ergo » 24 Gru 2013, 22:04

Witam kolegów,

też stałem się posiadaczem tego witsona lecz mój problem polega na montażu.
Otóż zdecydowanie wolałbym to oddać w ręce serwisu Kia głównie przez wzgląd na widmo utraty gwarancji lecz Serwis Kia Polmotor w Szczecinie za usługę montażu nawigacji kamerki cofania zażyczył sobie od 1000 do 1200 zł... Coś mi się nie wydaje by ta cena była wymierna do ich pracy...
Czy ktoś miał podobny problem w Szczecinie i okolicach i jak sobie z tym poradził ?

Z góry dzięki za odpowiedź i porady ;)
ergo
Nowy
 
Posty: 1
Rejestracja: 29 Mar 2012, 20:35
Czym jeżdzę: 2.0XL

Re: Nawigacja

Postprzez Navkol » 25 Gru 2013, 09:53

Wal śmiało sam.
A przed przeglądem w servisie przełóż radio na fabryczne i z bani [zlosnikok]
Image
Awatar użytkownika
Navkol
Uzależniony
 
Posty: 398
Rejestracja: 02 Lut 2012, 14:01
Miejscowość: 3City
Czym jeżdzę: KS XL: 2,0 CRDI+ATE+AWD+Black Pearl+CP1+APS+SRK+SRN+hak:)

Re: Nawigacja

Postprzez marcinK » 26 Gru 2013, 12:07

A po co przekładać radio przed przeglądem ? [zdziwko]
Odebrana po 178 dniach:)
marcinK
Expert
 
Posty: 908
Rejestracja: 29 Lis 2011, 09:37
Miejscowość: Warszawa
Czym jeżdzę: Biała 1,6 GDI L, WD,AW8,NAVI

Re: Nawigacja

Postprzez us2003 » 26 Gru 2013, 12:09

Ja w Szczecinie w Polmotorze w maju 2013 montowałem Witsona z kamerką za 350zł, także nie wiem co im odbiło z tym 1000-1200zl.
us2003
Bywalec
 
Posty: 29
Rejestracja: 23 Gru 2012, 22:09
Miejscowość: Szczecin
Czym jeżdzę: 1.6 GDI wersja L DarkGun

Re: Nawigacja

Postprzez falubaz » 26 Gru 2013, 12:16

falubaz
Nowy
 
Posty: 5
Rejestracja: 06 Lis 2013, 21:16
Czym jeżdzę: kia sportage 1,6

Re: Nawigacja

Postprzez tabazagt » 16 Mar 2014, 07:23

Zobaczcie mojego Roadrover z nową skórką dla Kia
Ten typ nawigacji można zamontować w wszystkich modelach Sportage, też po FL z systemem audio infinity i w wersjach z fabryczną nawigacją.
Obsługuje zewnętrzny wzmacniacz. ( po aktualizacji oprogramowania)
W nowej wersji oprogramowania wybieranie głosowe + komunikaty ( dzwoni .....), Radio DAB+ (opcja) + tuner DVBT (opcja)
Jeśli jest ktoś zainteresowany mogę dać namiar na sprzedawcę w UK



Image
Image

Montaż w wersji po FL
Image
Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
 
Posty: 583
Rejestracja: 31 Gru 2012, 14:07
Miejscowość: Warszawa
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879

Re: Nawigacja

Postprzez toa » 20 Mar 2014, 17:42

Hej
Ja poproszę o namiary - i cenę Twojego cacka.
--
Jeżdzę niezbyt udanym Sportage III 2.0 CRDI AWD :(
toa
Bywalec
 
Posty: 77
Rejestracja: 29 Wrz 2010, 18:15
Czym jeżdzę: Sportage 2,0 Crdi L AWD

Re: Nawigacja

Postprzez toa » 30 Mar 2014, 20:25

Czy ktoś jeszcze może polecić jakąs nieoryginalną navigacje do sportage. Szukałem w sieci ale producentów duża ilość o opinii mało - macie jakieś swoje typy na co zamienić zwykłe radio - tak aby dało się automapę wgrać i Bluetoth działał?
--
Jeżdzę niezbyt udanym Sportage III 2.0 CRDI AWD :(
toa
Bywalec
 
Posty: 77
Rejestracja: 29 Wrz 2010, 18:15
Czym jeżdzę: Sportage 2,0 Crdi L AWD

Re: Nawigacja

Postprzez tabazagt » 30 Mar 2014, 21:26

Zobacz jeszcze witson
http://www.witson.com/en/displayproduct.html?proID=101771592

+ 3 zone możesz oglądać jednocześnie, navi + TV i DVD :)
- brak obsługi usb przy lewarku.
Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
 
Posty: 583
Rejestracja: 31 Gru 2012, 14:07
Miejscowość: Warszawa
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879

Re: Nawigacja

Postprzez marcinK » 31 Mar 2014, 19:35

A czemuż to brak obsługi USB przy lewarku. Mam tą stację, tylko starszą wersję chyba i wszystko działa.
Odebrana po 178 dniach:)
marcinK
Expert
 
Posty: 908
Rejestracja: 29 Lis 2011, 09:37
Miejscowość: Warszawa
Czym jeżdzę: Biała 1,6 GDI L, WD,AW8,NAVI

Re: Nawigacja

Postprzez us2003 » 01 Kwi 2014, 09:11

tabazagt napisał(a):Zobacz jeszcze witson
http://www.witson.com/en/displayproduct.html?proID=101771592

+ 3 zone możesz oglądać jednocześnie, navi + TV i DVD :)
- brak obsługi usb przy lewarku.


Mam dokładnie tą stacje i USB działa przy lewarku bez problemu
us2003
Bywalec
 
Posty: 29
Rejestracja: 23 Gru 2012, 22:09
Miejscowość: Szczecin
Czym jeżdzę: 1.6 GDI wersja L DarkGun

Re: Nawigacja

Postprzez toa » 01 Kwi 2014, 16:47

To super informacja bo właśnie tą stację najbardziej rozważam. W jakim miejscu kupowaliście swoje nawigacje?
--
Jeżdzę niezbyt udanym Sportage III 2.0 CRDI AWD :(
toa
Bywalec
 
Posty: 77
Rejestracja: 29 Wrz 2010, 18:15
Czym jeżdzę: Sportage 2,0 Crdi L AWD

Re: Nawigacja

Postprzez us2003 » 01 Kwi 2014, 18:20

Ja kupiłem na ebay-u. Strach był, ale jakoś się udało.
us2003
Bywalec
 
Posty: 29
Rejestracja: 23 Gru 2012, 22:09
Miejscowość: Szczecin
Czym jeżdzę: 1.6 GDI wersja L DarkGun

Re: Nawigacja

Postprzez tabazagt » 01 Kwi 2014, 19:21

Zobaczcie opis WItson
Usb wyprowadzone do schowka.

http://allegro.pl/nawigacja-gps-kia-spo ... 52042.html
Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
 
Posty: 583
Rejestracja: 31 Gru 2012, 14:07
Miejscowość: Warszawa
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879

Re: Nawigacja

Postprzez czyzyk64 » 01 Kwi 2014, 19:48

jedyny minusik , który jest w dalszym ciągu nie do rozwiązania

"Urządzenie nie obsługuje wybierania głosowego " [zlolta]
Awatar użytkownika
czyzyk64
Nasz Człowiek
 
Posty: 410
Rejestracja: 16 Sie 2013, 06:45
Miejscowość: 3 miasto
Czym jeżdzę: kia sportage III GDI 1,6 M limited 2014

Re: Nawigacja

Postprzez kjamnik » 01 Kwi 2014, 20:05

Witam,
Długo szukałem aż w końcu zdecydowałem się na taka http://szbway.com/en/product/detail.php/id-62.html
Wczoraj zrobiłem przelew do Chin i teraz tylko czekać mi zostało. Dokupilem cyfrowa tv, 3G, kamerę tylna. Chciałem z Androidem bo wydaje mi się system bardziej przyszłościowy niż WinCe. Jak dotrze navi to podzielę się z Wami opinią.
Awatar użytkownika
kjamnik
Bywalec
 
Posty: 67
Rejestracja: 16 Lut 2013, 12:22
Miejscowość: Radom
Czym jeżdzę: biała sportage XL panorama 1.6

Re: Nawigacja

Postprzez marcinK » 01 Kwi 2014, 21:02

tabazagt napisał(a):Zobaczcie opis WItson
Usb wyprowadzone do schowka.

http://allegro.pl/nawigacja-gps-kia-spo ... 52042.html

Ten opis USB wyprowadzone do schowka dotyczy chyba "dodatkowego" USB. Ten fabryczny przy lewarku jest podłączony bez grzebania w instalacji. Po prostu wpinasz kostki z fabrycznego radia do kostek z nawigacji i USB "samo działa".
Odebrana po 178 dniach:)
marcinK
Expert
 
Posty: 908
Rejestracja: 29 Lis 2011, 09:37
Miejscowość: Warszawa
Czym jeżdzę: Biała 1,6 GDI L, WD,AW8,NAVI

Re: Nawigacja

Postprzez tabazagt » 02 Kwi 2014, 03:37

Przed zakupem roadrover pytałem sprzedawcę o witson .
Pisał że radio nie obsługuje USB przy lewarku.
Może w najnowszych wersjach s100 dodali obsługę fabrycznego USB
Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
 
Posty: 583
Rejestracja: 31 Gru 2012, 14:07
Miejscowość: Warszawa
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879

Re: Nawigacja

Postprzez toa » 04 Kwi 2014, 20:39

Zamówiłem Witsona - czekam na dostawę. Jak zamontuję to się pochwalę - dzięki za porady.
--
Jeżdzę niezbyt udanym Sportage III 2.0 CRDI AWD :(
toa
Bywalec
 
Posty: 77
Rejestracja: 29 Wrz 2010, 18:15
Czym jeżdzę: Sportage 2,0 Crdi L AWD

Re: Nawigacja

Postprzez tabazagt » 05 Kwi 2014, 10:34

Słuchałem oryginalnej navi infinity sound w wersji po FL.
Wszystko jest takie stonowane, basu wcale nie ma więcej niż w mojej navi dedykowanej. ( ustawiłem na full)
Przy cichym słuchaniu brzmi średnio. ( gdzie ten subwoofer ? )
Podobna sytuacja była z bose system który posiadałem w koleosie.
Ciekawe czy w Witson można zmienić skórkę, oryginalna nie bardzo pasuje do zegarów i czerwonego podświetlenia.
Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
 
Posty: 583
Rejestracja: 31 Gru 2012, 14:07
Miejscowość: Warszawa
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879

Re: Nawigacja

Postprzez toa » 07 Kwi 2014, 21:12

Zamówiłem - odebrałem dziś i zainstalowałem. Zajęło mi to 2h łącznie z zabawą w konfigurację - faktycznie sprawa dość prosta.
Potwierdzam, że w Witsonie działa USB przy lewarku. Resztę opiszę jak już się trochę ze sprzętem pobawię.

Na szybko pytanie - jakiego modemu 3g albo WiFi używanie ze swoimi Witsonami?

Dzięki wszystkim za pomoc i wątek.
--
Jeżdzę niezbyt udanym Sportage III 2.0 CRDI AWD :(
toa
Bywalec
 
Posty: 77
Rejestracja: 29 Wrz 2010, 18:15
Czym jeżdzę: Sportage 2,0 Crdi L AWD

Re: Nawigacja

Postprzez tabazagt » 08 Kwi 2014, 18:13

huawei E1550 powinien działać, ale zapytaj sprzedawcę.
Znalazłem jeszcze na EBAY E1750
http://www.aliexpress.com/item/WITSON-Huawei-E1750-3G-USB-Modem-for-Car-DVD-GPS-Player-with-Internet-Function-Promotion/1673570199.html

Cena w Polsce około 30-40 zł
Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
 
Posty: 583
Rejestracja: 31 Gru 2012, 14:07
Miejscowość: Warszawa
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879

Re: Nawigacja

Postprzez toa » 13 Kwi 2014, 20:46

Dzięki wielkie - poszukam na allegro.
Zgodnie z prośba opisuję poniżej plusy i minusy Witsona -bardzo subiektywnie. Uwagi mam głównie do oprogramowania.

Stacja jest trochę nierówna, są fajne rzeczy np equalizer ale też takie, które można by dopracować.
Plusy:
+ działa dowolna nawigacja na WinCE np Automapa
+ można wrzucić kartę z muzyką na stałe
+ całkiem niezła jakość tunera (raczej nie gorzej niz fabryczny)
+ spora ilość opcji (player video, przeglądarka, wirtualny dysk)
+ wygląd
+ przyzwoite menu - choć niektóre stacje mają lepsze

- tuner ma za małe miejsce na wyświetlane komunikaty a za duże na częśtotliwość, można by jeszcze w nim parę rzeczy zmienić
- brak opcji tworzenia playlisty itp w odtwarzaczach multimedialnych
- brak możliwosći przypisania kontaktów do przycisku na kierownicy - jest tylko bt jako taki
- jeszcze kilka innych drobnostek

Ogólnie jestem zadowolony bo zależało mi głównie na nawigacji wbudowanej, samo urządzenie jest całkiem ok - teraz chyba szukałbym jednak androida na S100 - cena podobna a apki można samemu zmieniać.

Pozdrawiam
--
Jeżdzę niezbyt udanym Sportage III 2.0 CRDI AWD :(
toa
Bywalec
 
Posty: 77
Rejestracja: 29 Wrz 2010, 18:15
Czym jeżdzę: Sportage 2,0 Crdi L AWD

Re: Nawigacja

Postprzez tabazagt » 13 Kwi 2014, 21:20

- brak możliwosći przypisania kontaktów do przycisku na kierownicy - jest tylko bt jako taki


Czy masz na myśli szybkie wybieranie czy dostęp do książki telefonicznej.

Moja navi dedykowana posiada wybieranie głosowe które jest dostępne z kierownicy.
Pobiera z telefonu : połączenia wybrane, odebrane i nieodebrane + książka telefoniczna
Dowolna możliwość zmian skórek + możliwość tworzenia własnych.
Świetne audio i tuner

Na minus brak funkcji 3-Zone Pop i cena.
Ostatnio edytowany przez tabazagt, 14 Kwi 2014, 06:50, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
 
Posty: 583
Rejestracja: 31 Gru 2012, 14:07
Miejscowość: Warszawa
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879

Re: Nawigacja

Postprzez Kwarcu » 14 Kwi 2014, 00:38

tabazagt napisał(a):(...) Szczytuje (...)

Jesteś pewny? [rotfl1] Może jednak sczytuje? [hihihi]
KIA SPORTAGE 2014 FL 1.6 GDI LIMITOWANA XL
Awatar użytkownika
Kwarcu
Nasz Człowiek
 
Posty: 491
Rejestracja: 11 Sie 2010, 14:23
Miejscowość: GOTENHAFEN :)
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE FL 1.6 GDI LIMITOWANA XL

Re: Nawigacja

Postprzez tabazagt » 14 Kwi 2014, 06:52

Sorry za palcówkę [rotfl1]
Niezła funkcja :) , czasami wymaga wspomagania farmakologicznego.
Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
 
Posty: 583
Rejestracja: 31 Gru 2012, 14:07
Miejscowość: Warszawa
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879

Re: Nawigacja

Postprzez Kwarcu » 14 Kwi 2014, 07:10

Czego to producent nie zrobi dla zadowolenia klienta. [rotfl1]
Podróże pełne wrażeń. [zlosnikok]
KIA SPORTAGE 2014 FL 1.6 GDI LIMITOWANA XL
Awatar użytkownika
Kwarcu
Nasz Człowiek
 
Posty: 491
Rejestracja: 11 Sie 2010, 14:23
Miejscowość: GOTENHAFEN :)
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE FL 1.6 GDI LIMITOWANA XL

Re: Nawigacja

Postprzez MarekA » 14 Kwi 2014, 07:59

toa napisał(a):..................... - teraz chyba szukałbym jednak androida na S100 - cena podobna a apki można samemu zmieniać.

Pozdrawiam



Stacja z WinCE to platforma S100, platforma S150 sprzedawana jest z Androidem.
Na S100 z WinCE można zainstalowac firmware z Androidem. Prosta sprawa - na XDA jest opisane jak to robić. Tak samo na S150 można wgrać WinCE
MarekA
Nasz Człowiek
 
Posty: 464
Rejestracja: 03 Lis 2010, 15:27
Miejscowość: Olsztyn
Czym jeżdzę: Kia Sportage 1,7 CRDI "XL" czarna

Re: Nawigacja

Postprzez paolo82 » 14 Kwi 2014, 12:25

witam czy ktoś tu z kolegów majacych witsona, zamieniał swoją navi fabryczna i stosował stacje multimedialna witsona?
paolo82
Bywalec
 
Posty: 110
Rejestracja: 06 Kwi 2011, 22:09
Miejscowość: kłodzko
Czym jeżdzę: XL,2.0, benzyna,navi,18"alu,szklany dach,techno orange
Gadu Gadu: 2

Re: Nawigacja

Postprzez toa » 14 Kwi 2014, 12:57

tabazagt napisał(a):
- brak możliwosći przypisania kontaktów do przycisku na kierownicy - jest tylko bt jako taki


Czy masz na myśli szybkie wybieranie czy dostęp do książki telefonicznej.


Nie ma wybierania głosowego. Chodziło mi o przypisanie przycisku do kontaktów - aktualnie mogę tylko do ekranu głównego w BT.
tabazagt napisał(a):Moja navi dedykowana posiada wybieranie głosowe które jest dostępne z kierownicy.
Pobiera z telefonu : połączenia wybrane, odebrane i nieodebrane + książka telefoniczna

To jest, ale nie da się wejść do tego 1 przyciskiem z kierownicy.

tabazagt napisał(a):
Dowolna możliwość zmian skórek + możliwość tworzenia własnych.
Świetne audio i tuner

Na minus brak funkcji 3-Zone Pop i cena.


Niestety o skórkach nic wiem poza wolfNCU, którego można podpiąć. Ale może ktoś mnie oświeci...


MarekA napisał(a):
toa napisał(a):..................... - teraz chyba szukałbym jednak androida na S100 - cena podobna a apki można samemu zmieniać.

Pozdrawiam



Stacja z WinCE to platforma S100, platforma S150 sprzedawana jest z Androidem.
Na S100 z WinCE można zainstalowac firmware z Androidem. Prosta sprawa - na XDA jest opisane jak to robić. Tak samo na S150 można wgrać WinCE


Co do platform to racja. Poszukam wątków jak to zrobić bo może warto, próbował ktoś z Was?
--
Jeżdzę niezbyt udanym Sportage III 2.0 CRDI AWD :(
toa
Bywalec
 
Posty: 77
Rejestracja: 29 Wrz 2010, 18:15
Czym jeżdzę: Sportage 2,0 Crdi L AWD

Re: Nawigacja

Postprzez czyzyk64 » 16 Kwi 2014, 20:46

witam. mam pytanko , moje USB złapało zawieszke, podczas grania muzyczki z pena przy przełączaniu na kierownicy następnego utworu zawiesił mi sie pendraiw . reszta chodzi, ale co podłączę pod gniazdo usb to niestety nie chodzi , wczytuje , ale nie odpala. Macie może jakiś pomysł jak zrobić aby chodziło , czy muszę jechac do serwisu?
Awatar użytkownika
czyzyk64
Nasz Człowiek
 
Posty: 410
Rejestracja: 16 Sie 2013, 06:45
Miejscowość: 3 miasto
Czym jeżdzę: kia sportage III GDI 1,6 M limited 2014

Re: Nawigacja

Postprzez tabazagt » 16 Kwi 2014, 21:40

Trzeba zrobić reset, każde urządzenie na wince powinno mieć taką możliwość
Awatar użytkownika
tabazagt
Detektyw Inwektyw
 
Posty: 583
Rejestracja: 31 Gru 2012, 14:07
Miejscowość: Warszawa
Czym jeżdzę: KIA SPORTAGE XL 1.6GDI
Gadu Gadu: 3960879

PoprzedniaNastępna

Wróć do AKCESORIA DODATKOWE

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników