Zamiennik fabrycznej nawigacji

Wszystko o car audio w KIA Sportage i elektryce. Porady,awarie, itd.
Awatar użytkownika
cycu2007
Bywalec
Posty: 73
Rejestracja: 30 kwie 2019, 16:59
Czym jeżdzę: Kia sportage 3

Re: Zamiennik fabrycznej nawigacji

Postautor: cycu2007 » 30 lis 2021, 00:59

AdamAki pisze:Ja bym poszukał w ustawieniach czcionki systemowej może tam tkwi problem.

Gdzie w takie coś wejść?

Awatar użytkownika
AdamAki
Uzależniony
Posty: 196
Rejestracja: 12 sty 2016, 17:46
Czym jeżdzę: Kia Sportage 3 (2016) 1,6 GDI BusinessLine L Cassa White
Lokalizacja: Małopolska

Re: Zamiennik fabrycznej nawigacji

Postautor: AdamAki » 30 lis 2021, 21:09

W zależności od wersji androida opcje mogą się różnic: Ustawienia >> Wyświetlacz >> Styl i rozmiar czcionki >> Ustaw czcionkę >> Rozmiar czcionki >> Styl czcionki. Albo przez zmianę Launcher. Nie pamiętam czy aby te opcje się pokazały musi być włączony tryb programisty.

Bilu72
Nowy
Posty: 16
Rejestracja: 29 sty 2021, 19:19
Czym jeżdzę: Kia Sportage 184 Xl Automat

Re: Zamiennik fabrycznej nawigacji

Postautor: Bilu72 » 01 gru 2021, 22:08

Mam pytanie czy jakaś firma z okolic Krakowa montuje stacje multimedialne TEYES CC3 6/128 GB.do KS 3 2015 r
Dzisiaj właśnie dotarlą i nie wiem czy dam radę ogarnąć montaż.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
AdamAki
Uzależniony
Posty: 196
Rejestracja: 12 sty 2016, 17:46
Czym jeżdzę: Kia Sportage 3 (2016) 1,6 GDI BusinessLine L Cassa White
Lokalizacja: Małopolska

Re: Zamiennik fabrycznej nawigacji

Postautor: AdamAki » 01 gru 2021, 22:23

Jeżeli dokupiłeś odpowiedni model do posiadanej wersji wyposażenia, to montaż jest banalnie prosty, wszystko Plug and Play a demontaż plastików i starego radia jest wiele filmików na YouTube. A jak coś to każda firma zajmująca się caraudio zamontuje bez problemu za stosowne wynagrodzenie.

Bilu72
Nowy
Posty: 16
Rejestracja: 29 sty 2021, 19:19
Czym jeżdzę: Kia Sportage 184 Xl Automat

Re: Zamiennik fabrycznej nawigacji

Postautor: Bilu72 » 01 gru 2021, 23:04

Kupiłem wersję C z linku który podałem kilka postów wyżej.Cła naliczyli 94.50 jeżeli ktoś zaineresowany.Dodatkowo dokupiłem OBD i kamerę przednią ale jest w drodze z Hiszpani
Cały sprzet TEYES.

Bilu72
Nowy
Posty: 16
Rejestracja: 29 sty 2021, 19:19
Czym jeżdzę: Kia Sportage 184 Xl Automat

Re: Zamiennik fabrycznej nawigacji

Postautor: Bilu72 » 18 gru 2021, 00:08

Radio wymienione wszystko pasuje,jedyny dylemat to taki że muszę ponownie zdemontować bo folia ochronna dedykowana do tej wersji jest docięta wg.wyświetlacza a nie ramki.

Bilu72
Nowy
Posty: 16
Rejestracja: 29 sty 2021, 19:19
Czym jeżdzę: Kia Sportage 184 Xl Automat

Re: Zamiennik fabrycznej nawigacji

Postautor: Bilu72 » 18 gru 2021, 21:20

Czy ktoś z Was zna kody serwisowe oraz systemowe do Teyesa cc3 oraz w jaki sposób ustawić logo startowe.

Awatar użytkownika
AdamAki
Uzależniony
Posty: 196
Rejestracja: 12 sty 2016, 17:46
Czym jeżdzę: Kia Sportage 3 (2016) 1,6 GDI BusinessLine L Cassa White
Lokalizacja: Małopolska

Re: Zamiennik fabrycznej nawigacji

Postautor: AdamAki » 18 gru 2021, 22:10

Myślę że jak nikt nie zmieniał kodu to pewnie będzie standardowy coś w rodzaju 0000 lub1234. Logo można zmienić w Ustawieniach/Car/Booting Logo Settings albo coś podobnie brzmiącego w zależności od wersji androida.

Tak na szybko znalazłem w necie https://youtu.be/8jNUCorOsa0?t=14 zresztą jest tego pełno :D

Bilu72
Nowy
Posty: 16
Rejestracja: 29 sty 2021, 19:19
Czym jeżdzę: Kia Sportage 184 Xl Automat

Re: Zamiennik fabrycznej nawigacji

Postautor: Bilu72 » 18 gru 2021, 23:14

Tego typu kody nie wchodzą,filmik widziałem.Android 10.Logo pobrałem lecz jest w menadżerze plików figuruje jako fotka.Radio po uruchomieniu odrazu wyświetla ekran główny.Problem mam też z pobraniem apk OBD 2 Teyes z poziomu radia.W poniedziałek spróbuję napisac do ros.suportu Teyes

Awatar użytkownika
cycu2007
Bywalec
Posty: 73
Rejestracja: 30 kwie 2019, 16:59
Czym jeżdzę: Kia sportage 3

Re: Zamiennik fabrycznej nawigacji

Postautor: cycu2007 » 19 gru 2021, 15:09

U mnie mogę zmienić tylko rozmiar czcionki a jak wejdę w programistyczne to chyba trzeba hasło podać [zly2]

Bilu72
Nowy
Posty: 16
Rejestracja: 29 sty 2021, 19:19
Czym jeżdzę: Kia Sportage 184 Xl Automat

Re: Zamiennik fabrycznej nawigacji

Postautor: Bilu72 » 21 gru 2021, 11:01

Logo ogarnięte,kody do radia to 168 oraz 7788.Przy orginalnej kamerze nie można włączyć nagrywania z tyłu oraz brak trajektori cofania ciekawe czy to kiedyś Teyes poprawi.Brak jest także wyświetlenia panelu AC na radiu oraz otwartych drzwi.Jeszcze zostaje sprawa OBD.

DawidZ
Bywalec
Posty: 94
Rejestracja: 18 paź 2018, 20:17
Czym jeżdzę: Kia Sportage 3 1,6 GDI XL

Re: Zamiennik fabrycznej nawigacji

Postautor: DawidZ » 28 sty 2022, 19:41

Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem wgrania ruskiego softu do radyjka, i natrafiłem na problem :D Jak go wgrać?? Wrzucam pliki na pendriva i niestety nie szczytuje tego, druga opcja z lapka, ale radyjko nie widzi lapka. Ktoś już wgrywał i może pomóc? Owca jak jeszcze zaglądasz tu czasami to weź poradź :D Z tego co pamiętam to masz to ogarnięte i rosyjski CI znany :D

enenn
Nowy
Posty: 4
Rejestracja: 29 lip 2022, 13:22
Czym jeżdzę: Sportage III FL 2014

Re: Zamiennik fabrycznej nawigacji

Postautor: enenn » 29 lip 2022, 13:41

Cześć [papa]

Przeszukałem trochę forum, ale znalazłem tylko stare wpisy sprzed paru lat. Czy ktoś aktualnie montował stacje multimedialna za fabryczne radio z navi i głośnikami infinity w Sportage III FL ? Czy jest już może na rynku takie radio, które będzie pasować jako zamiennik do fabrycznego? Możecie coś polecić?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :kierownik:

Koma
Nowy
Posty: 2
Rejestracja: 27 sty 2022, 23:04
Czym jeżdzę: Kia Sportage III 2013, 1,7 CRDI

Re: Zamiennik fabrycznej nawigacji

Postautor: Koma » 29 lip 2022, 22:49

Zakupiłem stacje Awesafe PX9 i mam z nią pewien problem. Po zaprogramowaniu i ustawieniu radia wszystko działa prawidłowo ale... Raz na jakiś czas radio traci pamięć stacji radiowych. Nie wiem od czego jest to zależne. Czasami jest to kilka razy w ciągu dnia, czasami dzieje się tak na drugi dzień. Czasami po nocy a czasami w ciągu dnia. Wszystkie inne ustawienia tj. sterowanie z kierownicy, konta, dźwięki są, tylko gubią się stacje radiowe. "Przyjaciele" z ali przysłali mi drugą stację ale jest to samo. Zawsze jak android się uruchamia od nowa straci pamięć stacji radiowych. Za każdym razem jak odepnie mu się kostkę też traci stacje radiowe i od nowa uruchamia się andrioid. W menu nie ma żadnych opcji odnośnie pamięci. Czy ktoś mógłby coś podpowiedzieć ? Nakierować ?
Dodam tylko, że przy zamianie kabla żółtego z czerwony w ogóle nie trzyma pamięci. Po każdym wyłączeniu zapłonu trzeba programować stacje radiowe.

Bilu72
Nowy
Posty: 16
Rejestracja: 29 sty 2021, 19:19
Czym jeżdzę: Kia Sportage 184 Xl Automat

Re: Zamiennik fabrycznej nawigacji

Postautor: Bilu72 » 19 sie 2022, 23:17

Przeszukałem trochę forum, ale znalazłem tylko stare wpisy sprzed paru lat. Czy ktoś aktualnie montował stacje multimedialna za fabryczne radio z navi i głośnikami infinity w Sportage III FL ? Czy jest już może na rynku takie radio, które będzie pasować jako zamiennik do fabrycznego? Możecie coś polecić?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Montowałem stację TEYES wszystko jest ok.

enenn
Nowy
Posty: 4
Rejestracja: 29 lip 2022, 13:22
Czym jeżdzę: Sportage III FL 2014

Re: Zamiennik fabrycznej nawigacji

Postautor: enenn » 23 sie 2022, 07:39

Bilu72 pisze:Montowałem stację TEYES wszystko jest ok.


Cześć, czy możesz powiedzieć coś więcej o montażu, czy potrzebowałeś canbusów, czy musiałeś przerabiać przewody?

Pozdraiwam [papa]


Proszę stosować się do regulaminu i cytować część wypowiedzi, której tyczy się pytanie. michal55yh

Bilu72
Nowy
Posty: 16
Rejestracja: 29 sty 2021, 19:19
Czym jeżdzę: Kia Sportage 184 Xl Automat

Re: Zamiennik fabrycznej nawigacji

Postautor: Bilu72 » 04 wrz 2022, 09:05

TEYES ma wszystko w komplecie,jedynie należy wybrać odpowiednią wersję dla posiadanego orginalnego radia.

enenn
Nowy
Posty: 4
Rejestracja: 29 lip 2022, 13:22
Czym jeżdzę: Sportage III FL 2014

Re: Zamiennik fabrycznej nawigacji

Postautor: enenn » 19 wrz 2022, 17:15

a skąd zamawiałeś stacje multimedialną? Możesz podesłać linka ?

Bilu72
Nowy
Posty: 16
Rejestracja: 29 sty 2021, 19:19
Czym jeżdzę: Kia Sportage 184 Xl Automat

Re: Zamiennik fabrycznej nawigacji

Postautor: Bilu72 » 24 wrz 2022, 18:10

Zobacz przedostatni post z poprzedniej strony.


Wróć do „CAR AUDIO”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika

Sitemap