Ja niestety mam tylko zwykłego ELMa i Car Scanner czyli raczej bez rozbudowanych możliwości. Jeszcze na razie nie zagłębiałem się w temat jaki jest potrzebny komputer i jaki jest koszt takiej imprezy.
Jestem ciekaw co u Ciebie pokaże komputerek.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Problemy z ogrzewaniem kabiny
Re: Problemy z ogrzewaniem kabiny
Pytanie gdzie jest czujnik temperatury wewnątrz samochodu na podstawie którego system climatronic steruje instalacją ogrzewania. Na początek sprawdził bym co wskazuje ten pomiar.
Do takiego sprawdzenia jaki komp jest potrzebny? Auto test klimy nic nie wykazał.
Na ELM327 typu I-Car i aplikacji Car Scanner, nie mam podglądu na temperaturę układu. Pewnie potrzebny bardziej zaawansowany sprzęt.
Właśnie się zastanawiam jaki to jest ten bardziej zaawansowany sprzęt i ciekawe jaki może być koszt takiej zabawki.
-
- Uzależniony
- Czym jeżdzę: ProCeed'08 D4EA 140KM,I30'09 D4FB 90KM,Megane 4'18 H5H 100KM
To nie musi być łatwe ani tanie. Poszukaj najpierw na necie jak ten czujnik wygląda. Nie masz wpisanego modelu auta ale bo to co ja widzę to jest długi czujnik wchodzący w kanał powietrza i żaden inny nie wyskakuje. Nich ci ktoś wskaże gdzie on fizycznie ma być bo ja sportka nie posiadam
Przedwczoraj jak była kiepska pogoda to ogrzewanie cały czas dobrze działało. Przynajmniej nie zarejestrowałem jakiejś zwiechy. Więc może ten typ tak ma. Będę dalej jeździł i obserwował.
Czujnik temperatury wewnętrznej jest chyba w panelu klimatronika, tak mi się wydaje, są tam takie miejsca z kratkami nad gałkami.
U nas jest trochę jak w rolls royce, tam nie ma na panelach żadnej temperatury podanej, jest czerwone i niebieski, kręcisz i ustawiasz tak jak ci odpowiada, nie musisz zakrzątać sobie głowy czy ty lubisz 20,a może 22 albo 23C?
U nas jest trochę jak w rolls royce, tam nie ma na panelach żadnej temperatury podanej, jest czerwone i niebieski, kręcisz i ustawiasz tak jak ci odpowiada, nie musisz zakrzątać sobie głowy czy ty lubisz 20,a może 22 albo 23C?

RR to takie moje małe marzenie ale niestety brak na nie finansów. A jak daje Panu Bogu szansę to jej nie wykorzystuje.
W panelu klimatronika są 2 kratki. U mnie wyglądają na czyste.
W panelu klimatronika są 2 kratki. U mnie wyglądają na czyste.