Cześć Wszystkim,
Ostatnio przesiadłem się na Sorento, ale Sportage zostało w rodzinie, więc napiszę kilka postów na forum (w ramach pokuty za brak aktywności w ostatnim czasie).
Odbierałem w lutym Sorento w Gdańku i oczywiście była do odbioru na letnich. Zamówiłem tydzień przed odbiorem Continental wielosezonowe i założyli w serwisie na miejscu. Letnie continental (które były oryginalnie założone) wystawiłem na olx za 1300 PLN i poszły w 3 dni

Planuję przejechać 3 sezony (max 50 tyś km) i do zmiany - bez względu co się będzie z nimi działo.
Polecam opony wielosezonowe. Jak czytam opinie użytkowników naszego forum, to oczywiście zgadzam się z większością: ja w górach mieszkam to .... ja na mazurach to... ja nad morzem mieszkam to na letnich cały rok (chociaż w tym roku podobno Gdańsk przysypało w jakiś weekend).
I Polacy trochę jak nauczyciele (bo sam jestem nauczycielem
![zlosnik2 [zlosnik2]](./images/smilies/zlosniki.gif)
) niby pytają co i jak, ale i tak znają się na KAŻDEJ sprawie najlepiej. Spróbuj coś nauczycielowi wytłumaczyć
Kończąc moje wywody: chcesz wielosezonowe to spoko, chcesz letnie + zimowe to też ok. Chcesz Goodyear pasuje, Continental też ok, a Michelin to najlepsze
Każdy coś lubi innego: jedni rude, jedni blondynki, a są tacy co i szatynkę wezmą do swojego domu
pzdr.